Бивши и настоящи студенти отВВУ Никола Йонков Вапцаров:Намерете бивши съученици,

...
Бивши и настоящи студенти отВВУ Никола Йонков Вапцаров:Намерете бивши съученици,
Коментари Харесай

Морско училище с три зони за болни, контактни и студенти със симптоми на коронавирус

 Бивши и сегашни студенти от
ВВУ " Никола Йонков Вапцаров ":Намерете някогашни съученици, състуденти, сътрудници и остарели другари! или.Три зони са обособени в Морското учебно заведение на Варна за курсанти заболели, контактни или със признаци на ковид, заяви за Varna24.bg началника на ВВМУ " Н.Й. Вапцаров " флотилен адмирал проф. д.в.н. Боян Медникаров.

" Като цяло се оправяме с отдалеченото образование още от първата рецесия към пандемията. Системата ни работи добре. Имаме едно усложнение, тъй като би трябвало да се организират подготовки от Морската администрация, а те не могат да се организират отдалечено на симулаторите. Затова сме подали искане до министъра на образованието, да даде позволение за тази подготовка. Това е единствения проблем, който би трябвало да решим, с цел да не стопира морската подготовка на нашите курсанти.

Борим се. Имаме няколко случая на диагностицирани студенти с ковид. Оформили сме зони за изолираност, жълта за контактни, оранжева за симптомни и алена за заболели. По-сериозните случаи са настанени в здравната ни работа, защото се оказва, че някои курсанти и студенти няма къде да ги одобряват, родителите им не желаят да рискуват да ги приберат вкъщи. Затова се постанова да останат тук и да се погрижим за тях. Имаме един курсант от чужбина, който няма по какъв начин да пътува в тази обстановка. Като цяло владеем ситуацията ", съобщи адм. Медникаров.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР