Бивши и настоящи студенти отТУ - Варна:виж ощеНамерете бивши съученици,

...
Бивши и настоящи студенти отТУ - Варна:виж ощеНамерете бивши съученици,
Коментари Харесай

Кариерен форум Технология на успеха показа голямото доверие на бизнеса към Технически университет – Варна

Бивши и сегашни студенти от
ТУ - Варна:виж още Намерете някогашни съученици, състуденти, сътрудници и остарели другари! Регистрирайте се или влезте в профила си.При голям интерес и съвършена организация минаха трите дни на Кариерен конгрес " Технология на триумфа “ в ТУ – Варна от 4 до 6 октомври 2022 година

Тази година събитието събра към 60 бизнес сътрудници на университета от страната и чужбина и сподели, че опциите за работа за младежите от района нарастват. Фирмите бяха от разнообразни сектори и показаха презентации пред студентите с информация за активността си и свободни стажантски и работни позиции.

Много студенти от Технически университет – Варна съумяха да намерят мечтаната от тях позиция, получиха съвещания по отношение на летни стажантски стратегии, както и работни места с уместно за тях работно време. Предоставените образования и умения от лектори от бизнеса по време на събитието имаха за цел да оказват помощ за по-лесното консолидиране на младежите в работна среда и да им дадат познания за бъдещото им професионално развиване.

На форума максимален % бяха фирмите от IT сферата, само че участваха и компании, които търсиха и корабни експерти и инженери. Наблюдаван беше и огромен интерес на софийски компании към студенти от Технически университет – Варна, тъй като част от компаниите, изключително в IT сферата, към пандемията са минали на отдалечена работа.

Месецът на кариерата в ТУ – Варна продължава през целия м. октомври със семинари и надграждащи образования онлайн по следната стратегия:

https://www1.tu-varna.bg/…/karieren-tzentar/karieren-forum-2

През м. ноември Технически университет – Варна ще провежда и хакатон за студенти и завършващи възпитаници от 11 и 12 клас от междинните учебни заведения в района. Състезанието ще е развлечение с доста награди от бизнес сътрудниците на университета.

Организатори на деянията в университета са Кариерен център при ТУ – Варна със съдействието на Студентски съвет и академичното управление.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР