Бивши и настоящи студенти отТУ - Варна:Намерете бивши съученици, състуденти,

...
Бивши и настоящи студенти отТУ - Варна:Намерете бивши съученици, състуденти,
Коментари Харесай

Студентите на Техническия университет във Варна скоро ще обитават най-модерните общежития

 Бивши и сегашни студенти от
ТУ - Варна:Намерете някогашни съученици, състуденти, сътрудници и остарели другари! или.Благодарение на напъните на управлението на ТУ-Варна и ректора на висшето учебно заведение проф. доктор инж. Венцислав Вълчев, със средства, обезпечени от Министерство на образованието и науката, ще бъдат санирани и осъвременени двете студентски общежития на ВУЗ-а, научи Varna24.bg .

Вече е завършила процедурата по желание на реализатор за грандиозния ремонт на двете 17-етажни здания, които са в окаяно положение, излиза наяве от информацията, оповестена на уеб страницата на ТУ-Варна.

Обществената поръчка е на стойност до 3 879 370 лева без Данък добавена стойност и според документите финансирането за осъществяване на поръчката ще се реализира от целеви средства или други средства, отвън бюджета на ТУ-Варна за 2020г.

Обявената социална поръчка е с название: " Изпълнение на Инженеринг - планиране и осъществяване на СМР на студенски общежития на територията на град Варна  за потребностите на Технически университет-Варна “ и е разграничена на две обособени позиции надлежно:  Изпълнение на Инженеринг - планиране и осъществяване на СМР на " Ремонт и използване на ограничения за енергийна успеваемост на Студентско общежитие – блок 13 " - Гр.Варна “ и  Изпълнение на Инженеринг - планиране и осъществяване на СМР на обект " Ремонт и използване на ограничения за енергийна успеваемост на Студентско общежитие – блок 18 " - Гр.Варна “. Поръчката е оповестена на 12.06.2020г. с Решение № Р-ОП-9/12.06.2020г., а на 13 октомври 2020 година е определен реализатор, който да трансформира общежитията в съвременно и уютно място за младежите.   

От оповестената документи, в частност от техническите паспорти и енегрийните обследвания излиза наяве, че положението на двете общежития по никакъв начин не е цветущо. Установени  са компроментация на хидроизолацията на покрива с съществуване на течове тук-там, подпухнала  или  паднала  мазилка  по  терасите,  по  фасадите  и  на  места  във  вътрешността  на  постройките. Според разбора, като цяло постройките са с  висок  коефициент на  топлопреминаване. Няма налична пожароизвестителна ситема и обезпечена налична среда.

Всичко това ще се промени година, откакто започва осъществяването на плана, който по нормативни условия би трябвало да завърши за 395 календарни дни.  

Фирмите, определени да преобразят общежитията ще би трябвало да извършат демонтаж  на  съществуващата  топлоизолация и хидроизолация, положени  в друг интервал и с влошени топлоизолационни и хидроизолационни свойства;

На покривната структура ще бъде положен  топлоизолационен  материал  каменна  вата,   армирана  циментова  замазка  за  надолнище,  пароизолация  и  два  пласта  битумна  хидроизолация,  вторият с посипка, излиза наяве още от документите по плана.

Ще бъде осъществено саниране  на  външни  ограждащи  стени и еркери с каменна  вата  и завършващ пласт от силикатна мазилка, а в часта на сутерена със завършващ пласт от мозаечна мазилка;

Предстои още замяна и монтаж на външна дограма – PVC профил, пет камерна, двоен стъклопакет;  монтаж на външни входни врати;  монтаж на нови осветителни тела (аплици и плафониери) в общите елементи с нови с вградени  датчици за придвижване.

Ще бъде построена мълниезащитна апаратура с изпреварващо деяние, както и евакуационно лед осветление;

Ще бъдат сменени  таблата за ръководство на асансьорите. Ще бъде осъществен демонтаж  на  амортизирани  врати  към  стълбищни  клетки  и   монтиране  на  нови  антипаник брави;

Ще бъде построена пожароизвестителна апаратура, а главен пестелив източник на сила ще бъде слънцето, откакто бъде построена фотоволтаична система за общо осветяване.

Предстои нов образ да придобие и пространството към двата 17-етажни блока. Инфраструктурата ще бъде рехабилитирана, следва замяна на настилката и полагане на хидроизолация по цокъл.

Изключително значим миг е и адаптирането на средата за хора в неравностойно състояние.  Предстои монтаж на стълбищна платформа за инвалидни колички, които да улеснят достъпа до постройките за хора в инвалидни колички и майки с бебешки колички.

 
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР