Бившата №1 в света и двукратна шампионка на Australian Open

...
Бившата №1 в света и двукратна шампионка на Australian Open
Коментари Харесай

Травма на Осака донесе на Азаренка първа титла от 2016 година

Бившата №1 в света и двукратна шампионка на Australian Open Виктория Азаренка е новата шампионка на шампионата в Ню Йорк при дамите. Тя завоюва трофея без игра, защото противничката й на финала Наоми Осака не излезе на корта. Поставената под №4 японка е показала контузия в левия ахилес като причина да не може да играе на финала.

“Съжалявам, че трябваше да се отдръпва през днешния ден поради контузия. Вчера разтегнах ахилеса си по време на тайбрека на втория сет и той към момента не е изцяло оздравял, както се надявах”, изясни Осака, която в понеделник стартира присъединяване си на US Open с мач в първия кръг против сънародничката си Мисаки Дой.

Вчера носителката на 2 трофеи от “Големия илем” и някогашна №1 в света Осака победи на полуфиналите белгийката Елизе Мертенс с 6:2, 7:6 (5). Трябва да се означи, че Осака в началото бе решила да не излезе на полуфиналите като форма на митинг против убития от полицията в Уисконсин афроамериканец Джейкъб Блейк.

За 31-годишната Азаренка това е втора купа от този шампионат (след 2013) и общо 21-а на сингъл в професионалната й кариера. Последната си купа предид нешния триумф беларускинята завоюва в Маями през 2016 година.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР