Бившата кметица на столичния район Младост Десислава Иванчева беше отведена

...
Бившата кметица на столичния район Младост Десислава Иванчева беше отведена
Коментари Харесай

Бившата кметица на Младост Десислава Иванчева влиза в затвора за корупция

Бившата кметица на столичния регион " Младост " Десислава Иванчева беше отведена рано тази заран в Сливенския пандиза за излежаване на присъда за корупция след като Върховният касационен съд постанови 6-годишна ефикасна присъда по делото за пожелан рушвет в размер на 75 хиляди евро от строителния бизнесмен Александър Ваклин. Новината заяви самата Иванчева в профила си във Facebook. Там Иванчева разгласява и клипове по какъв начин от Главна дирекция " Изпълнение на наказванията " я извеждат от вкъщи ѝ, където беше под домакински арест.

Във второ видео тя изяснява, че не знае какво ще стане с едногодишния й син Валентин-Александър. " Не знам какво ще стане с детето ми, може би обществените ще ми го вземат, тъй като майка ми е стара ", споделя Иванчева, а по-късно се вижда по какъв начин полицията я извежда от вкъщи й и я качва на наследник бус. 

В пандиза, по силата на окончателното решение на висшите съдии, влизат и заместничката на Иванчева - Биляна Петрова и някогашният областен кмет Петко Дюлгеров. Тримата бяха арестувани при акция в центъра на София на 17 април 2018 година Тогава от автомобила, в който пътуваха Иванчева и Петрова, бяха конфискувани авансово белязани евробанкноти.

Справка по делото демонстрира, че Десислава Иванчева е наказана на шест години затвор, 12 000 лв. санкция и отнемане от право да заема управителна държавна и общинска служба за осем години. Петрова е наказана на пет години затвор, 10 000 санкция и отнемане от право да заема служба за шест години. Петко Дюлгеров е наказан на четири години затвор, 8 000 лв. санкция и без право да заема служба за период от шест години. От окончателната присъда на тримата ще бъде приспаднато времето в ареста и времето под домакински арест - към три години. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР