Бившата фурна в село Горно Пещене ще се превърне в

...
Бившата фурна в село Горно Пещене ще се превърне в
Коментари Харесай

Децата на Горно Пещене ще се радват на свое пространство за игри

Бившата фурна в село Горно Пещене ще се трансформира в младежко пространство, заяви кметът на селото Доля Иванова. Идеята е пустеещата постройка във врачанското село да се употребява от деца и младежи, а самодейността е на Младежки център-Враца и Иванова. В момента Младежкият център извършва 15 начинания на територията на цялата област, като тази в Горно Пещене е една от тях.
"Бяхме оповестили предходната година "15 юношески начинания " - конкурс за 15 юношески начинания. Като събирахме от цялата област Враца оферти по всевъзможни обитаеми места от района, къде какво желаят да се случи. И тъкмо подобен е казусът с Горно Пещене - изпратиха оферти, че желаят да си създадат младежко пространство. Свързахме се с кметицата Доля Иванова и тя сподели, че ще даде на младежите някогашна хлебопекарна, мисля че ние сме я виждали 1 път. Една постройка, която е била употребена преди много време очевидно като хлебопекарна. Доста е необятна, много е пространно има място за всевъзможни действия. Сега следва реновиране, поправяне на постройката, защото всяка една постройка, която не е била употребена известно време тя се разрушава. Плюс това има неща, които би трябвало да се изхвърлят от вътрешната страна. Предстои външно саниране на постройката и промяна на дограмата. Инициатива, която е утвърдена към Младежкия център, е на стойност 1000 лева и е да се реконструира една от стаите. Идеята е младежите от селото, надяваме се и от прилежащите села, да се събират там и да си прекарват пълноценно време, като играят настолни игри, четат книги, допускам, че ще има и други действия ", сподели Михаела Мицева от центъра.
Освен облагородяване на една от стаите, с помощта на Младежки център-Враца, на постройката следва и повсеместен ремонт, който ще е вероятен със средства отпуснати от община Враца в размер на 38 000 лева В селото има доста младежи и младежкото пространство ще е за тях, показа Доля Иванова.
"Идеята, имаме доста младежи, които си идват единствено през събота и неделя - през седмицата ги няма. Но са толкоз доста, че запълват цялото пространство на селото и няма къде да останат да поиграят нещо, да имат някакво тяхно пространство. Като започнах работа по този начин ми пристигна концепцията и поддържаха ме в нашата община с концепцията ми и отпуснаха средства, които да почнем малко да ремонтираме покрива, тъй като доста тече, има много неща, които би трябвало да се създадат. След това промяна на дограма, след това някакъв план в случай че пристигна, като този в този момент с Младежкия център във Враца и в този момент чакаме финансирането то е малко, само че лека-полека ще станат нещата. Много е хубаво. Намира се в един парк, който е тъкмо в центъра на селото. Той е с доста хубава гора начело пред него, може децата и начело да употребяват сянката през лятото. Сградата е страхотна, много е огромна. Вътре могат да се създадат доста стаи, като едната да е компютърна зала, друга - фитнес, зала като читалня ", добави кметът на селото.
За поправяне на постройката ще бъде употребен и непринуден труд, съобщи Доля Иванова.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР