Бившата директорка на столичната детска градина Зорница Мариана Иванова е

...
Бившата директорка на столичната детска градина Зорница Мариана Иванова е
Коментари Харесай

Уволнената директорка на детска градина приемала `родители с торби` в кабинета си

Бившата директорка на столичната детска градина " Зорница " Мариана Иванова е приемала отвън разпоредбите деца на заможни и високопоставени родители още преди няколко години след срещи с тях в кабинета си. 

Това твърди в писмо до кмета Йорданка Фандъкова, зам.-кмета Тодор Чобанов, Синдиката на българските учители и медиите някогашната касиерка в градината Жулиета Личева, пенсионирана през 2015 година. Поводът за писмото й е абсурдът към Иванова и 164 ДГ в Горна баня. От " Да, България " желаеха оставката на кмета на Овча Купел, Иванова упрекна Чобанов, че борави с погрешни данни и доноси, а пред Столична община на митинг излязоха бранители на уволнената директорка. Тя пък пусна през вчерашния ден отворено писмо, адресирано и до премиера Бойко Борисов. 

Според Личева Иванова е приемала " родители с торби " в кабинета си. " Всичко ставаше на „ четири очи “, само че когато излизаха от там, тя ги изпращаше по коридора рабски, виждах щастливата ѝ усмивка и надълбоко в себе си знаех, че е „ удовлетворена “ от визитата им, написа Личева. Когато си вкарваше по някое дете, Иванова се оправдаваше с институциите, прецизира тя.  

Мога да заявя, че до момента в който съм била в детската градина на работа, не съм чула за практикуване на напън за банкет на деца, безапелационна е Личева. 

Според писмото й Иванова е взимала от парите, събирани от родителите за минерална вода на децата. 

За 8-ми март 2014 година тя реши, че има право да вземе 2000 лева от тях и да ги употребява за екскурзия на личния състав, разкрива Личева. Тя твърди още, че директорката купувала  големи количества алкохол и по този начин купона до зори. Последните 200 лева ги регистрирах през декември 2014 и тя ги изхарчи за прием с неѝните доближени, основният счетоводител и няколко учителки, написа още Личева. 

По концепция на основния счетоводител Иван Петровски, мисля, че не е без знанието на М. Иванова, тя ни пускаше със заповед целеви награди. След превеждането на заплатите, Петровски приспадаше осигуровките и се решаваше какъв брой да дадем на Иванова в пликче, с претекста, че ѝ е дребна заплатата. Знаех, че не е редно, само че в градината всичко се правеше извънредно по неѝна заповед и с неѝно единодушие. Тя си ги прибираше с огромно наслаждение и без никакъв позор, твърди някогашната касиерка. 

Личева споделя и за ремонт на покрива, за коѝто по този начин и няма Акт 16. Нищо, та нали компанията я води в Сърбия на запоѝ, написа до кмета на София Жулиета Личева. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР