Бившата бразилска депутатка Флорделис дус Сантус, известна само с първото

...
Бившата бразилска депутатка Флорделис дус Сантус, известна само с първото
Коментари Харесай

Бивша депутатка осъдена на 50 години затвор за убийството на съпруга си

Бившата бразилска депутатка Флорделис дус Сантус, известна единствено с първото си име, беше наказана през вчерашния ден на 50 години затвор за убийството на брачна половинка си, осъществено през 2019 година, заяви Франс прес.

61-годишната Флорделис и брачният партньор ѝ, свещеник Андерсон ду Карму, бяха авторитетна двойка в процъфтяващото бразилско християнско евангелистко придвижване досега, в който той е прострелян с 30 патрона в дома им в предградията на Рио. През август 2020 година прокурорите упрекват Флорделис в " образуване на убийството, подстрекателство на (няколко от пълнолетните му деца) да вземат участие в закононарушението и опит то да бъде показано като въоръжен обир ", съобщи Българска телеграфна агенция.

Прокурорите считат, че претекстът е бил да се получи надзор над фамилните финанси, които 42-годишният тогава брачен партньор управлявал " строго ".

Флорделис се ползваше с парламентарен имунитет, само че го изгуби след съвсем единомислещо гласоподаване на сътрудниците ѝ през 2021 година.

Бившата депутатка е приета за отговорна и за това, че преди този момент най-малко шест пъти се опитвала да токсини брачна половинка си, както и за подправяне на документи и образуване на въоръжена незаконна група.

През 2018 година Флорделис беше определена с лекост за народен представител от консервативната Социалдемократическа партия.

Родена във фавела в Рио де Жанейро, известна като " майка " на бедните квартали, тя има четири деца от убития брачен партньор, а по-късно осиновява 50 изложени на риск деца и младежи и основава евангелска общественост.

Пет от децата на двойката и една внучка също са обвинени по делото. Симона дус Сантус Родригес, биологична щерка на някогашния народен представител, беше наказана на 31 години затвор, а всички останали бяха оправдани.

Един от биологичните синове на Флорделис, упрекнат, че е директният причинител на убийството, и различен член на фамилията, който закупил оръжието, към този момент бяха наказани преди година.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР