Бившата барета от Специализирания отряд за борба с тероризма бе

...
Бившата барета от Специализирания отряд за борба с тероризма бе
Коментари Харесай

Първи снимки от мястото на покушението срещу Алексей Петров

Бившата барета от Специализирания отряд за битка с тероризма бе убит през вчерашния ден към 12.20 часа на пътеката сред столичния квартал " Драгалевци " и междинната станция на лифта " Бай Кръстьо ". С него по нормалния му за разходка маршрут е била 48-годишната треньорка по тенис и планински лидер Мирослава Михайлова. Убиецът ликвидира Петров на място, а спътницата му бе простреляна и е в тежко положение в централната реанимация на " Пирогов ".

Денонощие след убийството се появиха и първите фотоси от мястото на престъплението. Вчера регионът на стрелбата бе отцепен в продължение на часове, а униформени не разрешаваха никакво прекосяване. 



Разследващите работят паралелно по определяне на причинителя и поръчителя, и върху търсенето на претекстовете за покушението.

Снимка: Bulphoto

Пред bTV братът на Алексей Петров - Огнян Петров съобщи, че двамата са се видели последно преди две седмици в София. " Нямам пояснение. Просто съм в потрес! В каква страна живеем! Просто да ти вземат живота на мощ... Това не зная по какъв начин да го обясня ", заяви той.

Снимка: Bulphoto

Миналата седмица двамата са говорили по телефона за персонални неща. " Нямаше терзания. Въпросът е, че методът на деяние е заплашителен. Утре това може да се случи на различен... хайде, той е прочут, само че може да се случи и на един естествен човек. Държавата, службите спят - не знаят кой кое и кой какво прави ", безапелационен е Огнян Петров.

Снимка: Bulphoto

Снахата на Алексей Петров - Надка споделя, че откогато предходната година е изгубил татко си, Алексей Петров постоянно се връща по родните места, с цел да види 80-годишната си майка. Бившата барета е родом от тетевенското село Бабинци.

Близките му описват, че първите думите на майката на Петров откакто научава новината за разстрела на сина си, са: " Винаги радостен идва. Без защита си идваше. Каквото стана - стана ".

Снимка: Bulphoto

Пътеката, по която са ходили Алексей Петров и спътницата му, осигурява най-бързия достъп до Черни връх и се допуска, че стрелецът се е отдръпнал натам. От Черни връх има два разновидността за излаз от планината - към Перник и към Дупница, от където причинителят може да напусне страната през Сърбия или Рeпублика Северна Македония.

По маршрута няма камери за видеонаблюдение, с цел да бъде засечен и няма покритие на мобилни телефони, което също затруднява издирването на килъра. 

Неофициално се знае, че защитата на Алексей Петров е била на 50-70 метра от него, тъй като той е споделил, че няма потребност да го съпровожда. Изключение е също, че той се е придвижвал в неброниран автомобил.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР