Бивш високопоставен агент на ФБР, който е работил като таен

...
Бивш високопоставен агент на ФБР, който е работил като таен
Коментари Харесай

Бивш агент на ФБР, работил за Олег Дерипаска, получи 4 години затвор

Бивш почитан сътрудник на ФБР, който е работил като скришен следовател за съветския олигарх Олег Дерипаска, беше наказан в Ню Йорк на повече от четири години затвор затвор, откакто се призна за отговорен през август за нарушение на американските наказания и законите за пране на пари.

Чарлз Макгонигал, който преди този момент е служил като специфичен сътрудник, отговарящ за контраразузнаването в офиса на ФБР в Ню Йорк и който е разследвал Дерипаска по време на времето, прекарано в организацията, беше задържан през януари и упрекнат, че е помагал на олигарха да проверява противник.

„ Макгонигал злоупотреби с уменията и въздействието, които страната му му повери, като скрито работи за същите закани, които е имал преди го отбрани против “, пишат прокурорите в присъдата си до съдията.

Дори до момента в който ръководеше следствия и арести за закононарушения против националната сигурност като сътрудник, той „ се възползваше от позицията си, с цел да построи Rolodex от мошеници, на които можеше да предложи услугите си сле...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР