Бивш вътрешен министър обяви какво трябва да се направи с

...
Бивш вътрешен министър обяви какво трябва да се направи с
Коментари Харесай

Цветанов за нарязаното момиче: Поредно посегателство, заметено под килима

Бивш вътрешен министър разгласи какво би трябвало да се направи с мъжа, който обезобрази момиче в Стара Загора.

" За страдание сме очевидци на следващото посягане, “заметено под килима ” от така наречен ни правосъдна система, която все по-видно отсъства от функционалностите си. 18-годишно момиче е брутално нарязано с макетно ножче и със същата свирепост му е обръсната главата, от приятеля ѝ. " Това написа във фейсбук профила си някогашният вицепремиер и вътрешен министър Цветан Цветанов.

" Последиците са 400 шева, а за душевното положение на момичето и фамилията ѝ отраженията ще са неизмерими.

Като някогашен вътрешен министър съм безапелационен, че този случай би трябвало да бъде разследван и виновникът да бъде съден, а не просто арестуван за 72 часа и пуснат на независимост, с аргумента, че това било лека телесна щета.

Подобни хора са рискови освен за жертвите дръзнали да наранят, под каквато и да е форма, а за цялото общество. Веднъж направили сходни дейности, те ще посегнат още веднъж и последствията може да са съдбовни.

Крайно време е правосъдната система да стартира да действа дейно.

Като татко на три дъщери не дръзвам да си помисля какво е изживяло това почтено момиче, каква контузия ще понесе отсега нататък от претърпяното. Да спрем да сме очевидци на ежедневните нещастия! Да се поеме политическа отговорност и правосъдната власт да приложи цялата мощ на закона против насилието, гаврите и убийствата! ", добави той, написа novini.bg.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР