Бивш помощник на принца на Уелс временно се оттегли от

...
Бивш помощник на принца на Уелс временно се оттегли от
Коментари Харесай

Близък помощник на принц Чарлз подаде оставка след обвинения за злоупотреба с влияние

Бивш асистент на принца на Уелс краткотрайно се отдръпна от поста си на изпълнителен шеф на Фондацията на принца на фона на обвиняванията, че е употребявал въздействието си, с цел да обезпечи премия за огромен донор, оповестява БиБиСи.

Майкъл Фосет е упрекнат, че е предложил да помогне на богат саудитски предприемач да получи рицарско звание и английско поданство. Махфуз Марей Мубарак бин Махфуз е получил почетния Орден на Британската империя в края на 2016 година. Фондацията на принца съобщи, че проверява случая.

Организацията, на която Фосет стана основен изпълнителен шеф през 2018 година, е чадърна група на редица благотворителни начинания на принц Чарлз.

Твърденията за държанието на Фосет бяха оповестени в " Сънди Таймс “ и " Мейл он Сънди “. " Сънди Таймс “ заяви, че Махфуз, който отхвърля всевъзможни нарушавания, е дарил огромни суми за реставрационни планове, които съставляват необикновен интерес за принц Чарлз. Твърди се, че Фосет е координирал поддръжката за премията на Махфуз.

Дъглас Конъл, ръководител на Фондацията на принца, съобщи, че Фосет е предложил краткотрайно да се отдръпна от отговорностите на изпълнителен шеф, до момента в който тече следствието. Конъл добави: " Фондацията на принца одобри това предложение. Майкъл изцяло поддържа настоящото следствие и удостовери, че ще спомага за следствието по всевъзможен метод. "

Говорителка на Фондацията на принца съобщи: " Фондацията на принца приема доста съществено изказванията, на които неотдавна бе обърнато внимание и въпросът сега се проверява “.

Фосет в миналото е бил непосредствен асистент на принц Чарлз и е бил негов камериер до 2003 година

Кралският сътрудник на Би-Би-Си Джони Даймънд съобщи, че източник от двореца акцентира дистанцията сред офиса на принц Чарлз и неговата фондация, само че Фосет е прочут, че е бил непосредствен с принц Чарлз и тези изказвания са провокирали " разстройване “ у него.

Фосет стартира своята кралска работа през 1981 година като прислужник на кралицата, а по-късно става асистент камериер на принц Чарлз. През 2003 година неговото име бе изчистено от обвинявания във финансови нарушавания по отношение на продажбата на кралски дарове.

Той подаде оставка, откакто вътрешният отчет разкритикува ръководството на кралското домакинство, само че продължи да работи като чиновник на свободна процедура и управител на изявите на принц Чарлз.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР