Бивш началник на отбраната коментира дали България ще бъде въвлечена

...
Бивш началник на отбраната коментира дали България ще бъде въвлечена
Коментари Харесай

Бивш началник на отбраната: Силно казано е, че с военна помощ за Украйна влизаме във войната

Бивш шеф на защитата разяснява дали България ще бъде въвлечена във войната, в случай че окаже военна помощ на Украйна. 

Това е едно положително събитие, с доста тематики, каза в предаването " Още от деня " по Българска национална телевизия някогашният шеф на защитата ген. Константин Попов във връзка днешната среща на страни членки на НАТО от Югоизточна Европа в София, която беше проведена по самодейност на българския министър председател Кирил Петков.

Само допреди месец позицията ни беше много неразбираема, добави ген. Попов, написа Novini.bg.

Той разяснява и българския батальон, зависещ на НАТО, който към този момент организира подготовка у нас. Няма по какъв начин да си под егидата на НАТО а батальонът да е под българско омандване. В момента се прави преформатиране на първичната концепция. В началото се усещаше някаквъв боязън да се каже, че у нас ще има многонационални сили, съобщи някогашният шеф на защитата.

Той разясни, че се чака съставът на батальона да е над 1000 индивида. Вероятно командирът ще бъде българин, само че командването ще е на НАТО, уточни ген. Константин Попов.

Това е демонстриране на единството на НАТО и в случай че има експанзия против страна от източния фланг на Алианса, в която има подобен батальон, ще значи, че ще бъдат атакувани всички страни и ще бъде задействан член 5 от контракта за НАТО, разяснява той.

Нашите държавници сякаш нямат доверие на НАТО и на Европейския съюз, че те ще ни оказват помощ при положение на потребност. Затова днешната среща е добър знак, съобщи някогашният шеф на защитата.

По думите му е мощно казано, че ще бъдем въвлечени във война, ако България окаже военно-техническа помощ на Украйна. Има информация, че 27 страни предоставят оръжие на Украйна. Ако приемем, че те са във война, би трябвало да приемем, че е почнала Третата международна война. Мисля, че не сме стигнали чак до такава степен, сподели още ген. Попов.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР