Бивш манекен и бивш комик стигнаха до балотаж на президентските

...
Бивш манекен и бивш комик стигнаха до балотаж на президентските
Коментари Харесай

Бивш манекен и бивш комик на балотаж на президентските избори в Словения

Бивш манекен и някогашен комедиант стигнаха до балотаж на президентските избори в Словения. Изненадващо сегашният държавен глава - Борут Пахор, не съумя да си обезпечи втори мандат още на първия тур, а съперникът му Марян Шарец, който до момента единствено е имитирал настоящ словенски президент, се надява да стане подобен в действителност.

 © Българска телеграфна агенция
Борут Пахор е президент на Словения от 2012 година и преди вчерашния избор социолозите му предричаха победа още на първия тур с 55 на 100. Но в действителност го поддържаха 47 %. А втори финишира кметът на градчето Камник Марян Шарец - с 25 на 100.
Борут Пахор, президент на Словения: " Аз съм маратонец. Знам, че би трябвало да се избяга цялото разстояние, с цел да финиширам триумфално. Резултатът на господин Шарец е отличен за човек, който не е прочут в политиката на национално равнище. "
С това някогашният министър председател и водач на социалдемократите, сподели на какво ще разчита на балотажа. Шарец пък залага на това, че не е част от политическия хайлайф, който очевидно към този момент е досадил на електората.
Марян Шарец, претендент за президент на Словения " Избирателната интензивност беше единствено 43 %. Това не е добре за демокрацията и се дължи на тези, които трансфораха политиката в нещо, което отвращава хората. "
Пахор, който се явява като самостоятелен, и лявоцентристът Шарец са забавна двойка съперници за балотажа на 12 ноември. " Краля на инстаграм " е едно от прозвищата на настоящия държавен глава, който докатое бил студент се е изхранвал на стилния подиум. Последователите му в тази обществена мрежа са над 43 хиляди. Там 53-годишният президент се превъплъщава в общ служащ, боклуджия, кънкьор, сърфист.

За разлика от него Шарец е професионален подражател. По словенските радио и телевизия е билв персонажите на някогашния президент Янез Дърновшек, на експремиера Янез Янша и даже на Осама бин Ладен. Шарец е на 39 години и е в политиката в действителност е към този момент 7 години, само че единствено в локалната власт.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР