Бивш френски пожарникар разкри какви са били последните думи на

...
Бивш френски пожарникар разкри какви са били последните думи на
Коментари Харесай

Бивш пожарникар разкри последните думи на принцеса Даяна

Бивш френски пожарникар разкри какви са били последните думи на принцеса Даяна преди да издъхне. На 20-ата годишнина от жестоката злополука, един от първите притекли се на помощ проговори пред вестник „ Сън”, оповестява списание „ Ролингстоун ".

„ Притекохме се на помощ като при всеки различен пътен инцидент”, споделя Ксавие Гурмелон, който е с първия екип спасители, пристигнали в тунела „ Понт де л'Алма”.

„ Веднага се захванахме за работа, с цел да забележим кой има потребност от помощ и кой е жив. А Даяна ми сподели: Боже мой, какво стана?”, споделя към този момент някогашният пожарникар.

Според Гурмелон принцесата е била в схващане и с отворени очи, когато я е извадил от смазаната кола.

„ Тя леко се движеше и видях, че е жива. Видях, че има повърхностна рана на дясното рамо, само че не се виждаше нищо друго съществено. По нея нямаше кръв ", спомня си Гурмелон.

Когато спасителите я извадили от колата и я поставили на носилката, тя получила сърдечен арест.

„ Направих ѝ сърдечен масаж и няколко секунди по-късно още веднъж дишаше. Успокоих се. Мислех, че ще живее. Когато я качихме в колата за спешна помощ, знаех, че е жива и чаках да оживее. По-късно разбрах, че е умряла в болничното заведение. Много се разстроих”, споделя Гурмелон.

Вече пенсионираният пожарникар декларира, че в началото не е схванал, че изважда от колата принцеса Даяна. Един от парамедиците му споделил, откакто я качили в колата за спешна помощ.

„ Бях шокиран. Знаех коя е, само че не следях от близко английското кралско семейство. Отидох до колата за спешна помощ и тогава я разпознах”, споделя мъжът.

Въпреки че бил ранен, телохранителят Тревор Рийс-Джоунс също се опитвал да стигне до принцесата от предната седалка на колата, спомня си Гурмелон.

„ Питаше: "Къде е тя? Къде е тя? " Екипът ми му сподели да се успокои и да не приказва. Казах му, че никой от хората ми не приказва британски, а за него е по-добре да не се мърда. Казах му да не се тормози, тъй като ще се погрижим за всички”, споделя още някогашният пожарникар.

Той изясни, че не е приказвал обществено за тази трагична нощ 20 години, тъй като до неотдавна е бил към момента на работа и не му е било разрешено да приказва за случаите, на които се отзовава.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР