Бивш британски войник, загубил двата си крака в Афганистан, казва,

...
Бивш британски войник, загубил двата си крака в Афганистан, казва,
Коментари Харесай

Войник, загубил краката си в Афганистан: Трябва да вярваме, че си е струвало |

Бивш английски боец, изгубил двата си крайници в Афганистан, споделя, че той и сътрудниците му би трябвало да имат вяра, че всичко си е коствало. Клайв Смит от Канък, Стафордшър разказва пред Би Би Си какво усеща, когато гледа .

Той споделя, че е сломен да види по какъв начин години работа са " изтръгнати ", само че акцентира, че военните на място са работили с честност.

Работата му е помогнала за премахването на бомби, което е избавило скъпи животи, споделя мъжът. Сегашната обстановка буди у него и приятелите му огромно отчаяние.

Военните служили с  " най-голяма честност и дисциплинираност " и това е завело Афганистан на по-добро място, прибавя Смит.

" Трябва да имаме вяра, че си е коствало, тъй като не можем да се обърнем и да кажем на фамилиите на 457 души, които починаха, че са изгубили живота си за нищо. (...) Това има стойност. Те умряха поради нещо, аз изгубих краката си поради нещо. "

Той дефинира като несполучлив преходът от изтеглянето на интернационалните сили до самоуправление. За него отговорност за случилото се носи държавното управление на Афганистан.

36-годишният мъж служи в страната през 2010 година, където търси и обезврежда взривни устройства. Губи краката си, когато стъпва върху такова.

Бившият сапьор минава през шестгодишна рехабилитация.



, откакто президентът и вицепрезидентът избягаха от страната. По това време американските и съюзническите сили се изтеглиха на летището, откъдето самолети ги водиха в родните им страни. Хилядите локални хора, които се втурнаха към летището в опит също да се спасят. Част от тях съумяха да нахлуят на пистите. В хаоса бяха дадени 7 жертви.



Новите властелини се пробваха да успокоят обстановката. Снощи  , на която дадоха обещание мир и благоденствие на народа си и заявиха, че зверствата над дамите, които популацията помни при ръководството им преди 20 години, няма да се случват още веднъж.

" Не желаеме вътрешни или външни врагове. Искаме да уверим, че Афганистан към този момент не е полесражение. Ние помилвахме всички тези, които се бориха против нас. Враждите завършиха ", съобщи товорителят им Забихула Муджахид. " След 20 година битка ние еманципирахме (страната) и изгонихме чужденците ", " това е горделивост за цялата нация " - добави той.

Европейски Съюз реагира внимателно: по късно нощес.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР