Бивш агент на израелската разузнавателна служба МОСАД е сред жертвите

...
Бивш агент на израелската разузнавателна служба МОСАД е сред жертвите
Коментари Харесай

Ветеран от МОСАД е загинал при потъването на корабчето в Италия. Иран: Смъртта му не е случайна

" Бивш сътрудник на израелската разследваща работа МОСАД е измежду жертвите на злополуката с корабчето в езерото Маджоре, в Северна Италия ", това написа медията от Еврейската страна нюзру.

" Днес израелската военна цензура позволи разкриването на самоличността на починалия. Това е 50-годишният Ерез Шимони, който напусна службата преди няколко месеца. Покойният бе считан за гения на израелския шпионаж ", добави изданието от Израел.

" Вследствие на злополуката починаха и сътрудниците на италианска разследваща работа 62-годишният Клаудио Алонци, 53-годишната Тициана Барноби, както и дамата на член на екипажа – съветската гражданка Анна Божкова (на 50 години) ", уточни още нюзру.

 

" Медии от страната-членка на Европейския съюз показаха догатки, че на 27 май се е състояла загадка среща сред хора от МОСАД и техни италиански сътрудници. Тъй като диалозите са траяли по-дълго от плануваното, израелците са решили да останат още няколко дни в апенинската страна и да отпразнуват рожден ден на участник в срещата ", добави изданието.

" Официалната иранска осведомителна организация " Мехр " загатна, че гибелта на Шимони не е била инцидентна. Медията от Ислямската република дефинира гибелта на ветерана на МОСАД като възмездие за убийството на Саяд Ходаи ", написа още нюзру.

" Полковникът от елитния Корпус на стражите на Ислямската гражданска война бе убит в Техеран на 22 май 2022 година, а убийците по този начин и не бяха открити. Иран упрекна Израел за закононарушението, а Еврейската страна се отхвърли от коментар ", напомни израелската медия.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР