Битовите сметки и наемите са проблем за 15% от хоратаНай-добре

...
Битовите сметки и наемите са проблем за 15% от хоратаНай-добре
Коментари Харесай

Всеки четвърти не може да отоплява добре дома си

Битовите сметки и наемите са проблем за 15% от хората
Най-добре са във Финландия

В България 22,5% от хората нямат задоволително пари, с цел да отопляват добре дома си, оповестиха от Евростат. Страната ни е преди всичко в Европейски Съюз по този индикатор. След нас са Кипър, където 19,2% от хората нямат опция да отопляват дома си, и Словения с 18,7%.

Средно за страните от Европейски Съюз единствено 9,3% от популацията не могат да отопляват жилището си. Най-добре са във Финландия, където единствено 1,4% от хората имат проблем с парите за отопление, и Люксембург с 2,6%.

България е и измежду страните, в които заплащането на битовите сметки и наемите са проблем за огромна част от популацията.

Средно за Европейски Съюз единствено 8,7% от хората дават над 40% от всичките си разноски за дома, което значи, че тези разноски са прекомерно огромно задължение за тях. Разходите за дома са най-голямо задължение в Гърция. Там 26,7% от хората дават над 40% от разноските си за дома. Други страни, в които заплащането на битови сметки и наеми е над 10% от разноските на семействата, са Холандия (10%), Германия (11,8%), Дания (14,7%), България (15,1%) и Люксембург (15,2%).
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР