Битовите потребители на парно, ток и природен газ да заплащат

...
Битовите потребители на парно, ток и природен газ да заплащат
Коментари Харесай

Еднаква цена на киловат за газ, ток и парно предвиждат от енергийното министерство

Битовите консуматори на парно, ток и природен газ да заплащат идентична цена. Предложението идва от енергийното министерство, като задачата е битовите консуматори да бъдат предпазени и да не да минават от един източник на отопление към различен.

Служебният министър на енергетиката Росен Христов изясни, че мярката може да влезе в действие от 1 януари.

" Да има идентична цена т.е. за крайния консуматор, битовия консуматор отопление на парно, газ или ток, нашето виждане е, че би трябвало да бъде на една цена. По този метод да избегнем, да не караме хората да си купуват климатици, да минават от един тип на различен ", сподели той.

Министерството е пресметнало предел на ползване на електрическа енергия, след който да се заплаща по-висока цена.

" За зимния интервал данните демонстрират, че едно домакинство употребява от порядъка на 800 квч на месец, което дефакто покрива 90% от потребителите. За летния интервал това е 300 квч на месец. Нашето предложение ще бъде до 800 квч зимата и 300 лятото силата да се потреблява по субсидираните цени както е в този момент, а над това ползване количеството се заплаща по пазарни цени. Тук целим консуматори, които разполагат с първокласни парцели със системи за отопление на басейни, сауни и така нататък да не бъдат обезщетени за тези потребления, с цел да има повече средства за останалите консуматори ", изясни министър Христов.

Той ще предложи тези стойности на ползване на ток да бъдат гранични за обезщетенията. На процедура жителите ще заплащат сметките си, а обезщетенията ще се изплащат непосредствено на енергийните сдружения.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР