Биткойни на стойност почти 64 млн. долара бяха откраднати от

...
Биткойни на стойност почти 64 млн. долара бяха откраднати от
Коментари Харесай

Биткойн: 64 млн. долара в криптовалута откраднати при „професионална” хакерска атака

Биткойни на стойност съвсем 64 млн. $ бяха откраднати от хакери, проникнали в основаната в Словения платформа за “копаене ” на криптовалута NiceHash. Тя прекрати активност предишния четвъртък, до момента в който проверява пробива, като съобщи, че работи “в незабавен порядък ” с правоохранителните органи и в същото време прикани потребителите да сменят паролите си.

Завеждащият маркетинга на NiceHash Андрей Шкраба разяснява, че хакването е било “много професионална офанзива с модернизиран обществен инженеринг ” и е довело до открадване на почти 4700 биткойна на стойност към 63,92 млн. $ по настоящи цени.

NiceHash е платформа за цифрова валута, свързваща хора, които желаят да продадат производително време на своите компютри и така наречените “копачи ”, които удостоверяват транзакциите на ползвателите в подмяна на биткойни.
Проблемите със уеб страницата породиха паники и недоволства, като доста притежатели на биткойни разгласиха под паника мнения в профилите на NiceHash в обществените медии.

 биткойн

Изявлението на NiceHash гласи: “Ние си даваме сметка, че ще имате доста въпроси и молим за самообладание и схващане, до момента в който проверяваме аргументите и намерим подобаващите решения за бъдещето на услугата ”.

Цената на биткойн се повиши до над 14 668 щатски $, или с почти 2000 $ (1494 паунда) единствено за ден съгласно наблюдаващия уебсайт CoinDesk. За съпоставяне, при започване на годината цената беше под 1000 $.

Онлайн сигурността е жизненоважна за тържищата и платформите за криптовалута, а със стремителното повишаване както на количеството, по този начин и на цената на биткойните, държани в цифрови портфейли, те от ден на ден се трансформират в цел за хакерски офанзиви.

В Япония, след банкрута на биткойн борсата Mt Gox, бяха въведени нови закони, регулиращи биткойн и другите криптовалути. Mt. Gox затвори порти през февруари 2014 година, откакто загуби почти 850 000 биткойна, евентуално поради хакери. През юли в Япония стартира дело против Марк Карпелес, шефа на Mt Gox, вследствие на което той може да получи до пет години затвор по обвинявания в корист и загуба на 28 млн. $ потребителски средства.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР