Биткойнът поскъпна в сряда над 54 000 долара до най-високо

...
Биткойнът поскъпна в сряда над 54 000 долара до най-високо
Коментари Харесай

Биткойнът поскъпна до 5-месечен връх

Биткойнът нарастна в сряда над 54 000 $ до най-високо равнище от средата на месец май вследствие на засилен интерес за покупки на водещата криптовалута, откакто ден по-рано тя съумя да преодолее значимата психическа преграда от 50 000 $.
Най-значимата криптовалута в света във връзка с пазарната си стойност нарастна късния следобяд с 5,4% към 54 140 $, откакто малко по-рано в сряда съумя да доближи ценови връх към 55 400 $ - най-високо равнище от 12 май 2021 година Ден по-рано битойнът съумя да преодолее ценовата преграда от 50 000 $ за първи път от четири седмици насам поради възходящия институционален интерес към водещата цифрова валута.
Според организация Блумбърг Soros Fund, който е благосъстоятелност на милиардера вложител Джордж Сорос, е удостоверил, че е търгувал с биткойни. "Ние притежаваме прочут брой биткойни, само че не са доста ", сподели Даун Фицпатрик, изпълнителен шеф на фонда.
Подкрепа за продължаващото и през днешния ден повишаване на биткойна пристигна и от информацията, че AMC Entertainment Holdings към този момент ще разрешава на потребителите да закупуват цифрови карти за дарове (digital gift cards) за най-голямата американска верига от киносалони, употребявайки Dogecoin и други криптовалути.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР