Биткойн удари ново двугодишно дъно достигайки до цена от 15,480

...
Биткойн удари ново двугодишно дъно достигайки до цена от 15,480
Коментари Харесай

Биткойн достигна ново двугодишно дъно поради страхове за фалит на още една крипто инвестиционна компания

Биткойн удари ново двугодишно дъно достигайки до цена от 15,480 $, откакто крипто капиталовата компания Genesis Global Trading загатна, че е допустимо да банкрутира, в случай че не успее да си обезпечи пресен капитал за най-малко 1 милиард $ заяви Bloomberg.

Дни откакто неговият кредитен отдел беше заставен да спре тегленията в резултат на срутва на крипто борсата FTX, Genesis Global Trading загатна банкрута като евентуална алтернатива.
 Платофрмата за крипто кредитиране Genesis стопира тегленията на клиенти и отпущането на нови заеми
Поредна крипто платформа спря заплащанията към клиентите си

Пряк резултат от банкрута на крипто борсата FTX

The Wall Street Journal, също цитирайки осведомени, заяви, че Genesis е потърсил финансиране от Binance и Apollo Global Management и че Binance е отказал да влага, базирайки се на евентуални спорове на ползи.

" Нямаме проекти да обявим банкрут в близко бъдеще ", сподели представител на Genesis пред Bloomberg. " Нашата цел е да разгадаем настоящата обстановка по взаимно единодушие, без да е належащо да подадем документи за банкрут. Genesis продължава да води градивни диалози с кредиторите. "

Genesis е част от конгломерата Digital Currency Group (DGC) и възможен банкрут може да има още по-негативни дълготрайни отблясъци върху цената на биткойн.

Инвеститорите се притесняват, че болестта ще засегне всяко кътче на крипто пазара

Grayscale Bitcoin Trust на DCG има 633 000 BTC, което го слага като един от най-големите притежатели на крипто валутата. Друго дъщерно сдружение на DCG, Genesis Trading, има експозиция към FTX и неотдавнашната волатилност остави явна дупка от 1 милиард $ в техния баланс. Фактът, че Genesis се бори да обезпечи финансиране и алармира, че може да няма различен избор, с изключение на да подаде молба за фалит, кара вложителите да имат вяра, че се задава още едно последващо събитие, което ще докара до срив в цената.

Нарастващите лихвени проценти в Съединени американски щати и в чужбина въздействат отрицателно върху цената на биткойн

Въз основа на отчета за показателя на потребителските цени инфлацията в Съединените щати се е нараснала с 0.6% през септември спрямо предходния месец. Докладът за показателя на потребителските цени - най-широко следеният барометър на инфлационния напън в Съединените щати - се повиши с 8,2% през септември в съпоставяне със същия месец преди година, малко повече от плануваните от специалисти 8,1%.
 Биткойн потъна под 16 хиляди $
Биткойн се срутва, само че по-лошото евентуално занапред следва

Сривът на FTX повлияа извънредно отрицателно и на най-старата криптовалута

Това кара Федералният запас на Съединени американски щати и останалите централни банки да покачват лихвените проценти, които в допълнение подкопават цената на биткойн, трансформирайки го в не изключително привлекателна инвестиция.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР