Биткойн майнърите могат да си отдъхнат, тъй като наскоро мрежата

...
Биткойн майнърите могат да си отдъхнат, тъй като наскоро мрежата
Коментари Харесай

Копаенето на Биткойн става по-лесно след халвинга – какво означава това?

Биткойн майнърите могат да си отдъхнат, защото неотдавна мрежата претърпя най-значителната си негативна промяна на компликацията от ноември 2022 година насам.

BTC блокчейнът неотдавна претърпя четвъртата си отрицателна промяна на компликацията за годината, както означи ръководителят на отдела за проучвания на CryptoQuant, Хулио Морено. Тази промяна улеснява майнърите, които се сблъскват с провокации заради понижените хонорари, свързани с халвингът да генерират блокове и да печелят нови токени.

Трудността на Биткойн добива се поправя почти на всеки две седмици, с цел да се поддържа непрекъснато време за произвеждане на блокове от 10 минути. Това равнище на компликация е тясно обвързвано с на хеширащата мощ, която съставлява изчислителната мощ, отделена от майнърите за мрежата.

Последният спад на компликацията от 5.7% евентуално е в отговор на спада от 10% на 7-дневната пълзяща междинна стойност на хеширащата мощ от 655 EH/s в деня на халвинга до 586 EH/s към 10 май.

Халвинг събитието, което се случва един път на четири години и понижава възнагражденията от блоковете на половина, оказа доста въздействие върху приходите на майнърите. Морено акцентира, че сега те изпитват най-сериозното усложнение от Коронавирус срутва през март 2020 година насам.

Намаляването на приходите принуди доста участници, изключително по-малките майнъри, да прекратят активността си, което води до спад на хашрейта и следваща негативна промяна на компликацията.

Главният изпълнителен шеф на майнинг пула Luxor Ник Хансен изясни пред Decrypt , че когато майнърите не са в положение да генерират задоволително облаги, те постоянно стопират активността си, което в допълнение понижа хеширащата мощ.

Въпреки това основният изпълнителен шеф на Optiminer Скот Норис вижда позитивен аспект на тази обстановка. Той допуска, че майнърите, които са възнамерявали дейно, ще разширят интервенциите си, до момента в който тези, които са спрели, могат да обновят технологията си или да намерят по-евтини източници на сила. В композиция с пониженото равнище на компликация, това може краткотрайно да облекчи разноските им.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР