Биткойн (BTC) получава подкрепа от традиционните финансови институции като хедж

...
Биткойн (BTC) получава подкрепа от традиционните финансови институции като хедж
Коментари Харесай

Биткойн е изключителен хедж срещу инфлацията според топ инвестиционна компания

Биткойн (BTC) получава поддръжка от обичайните финансови институции като хедж против инфлацията и капиталова опция, която има за цел да подтиква идващия бичи растеж. 

Към тази наклонност се причисли и световната капиталова компания Jefferies, която утвърди Биткойн като “критичен хедж ” против евентуална обезценка на фиатните валути и възобновление на инфлацията.

Кристофър Ууд, световен началник на отдела за финансови тактики в Jefferies, предизвестява, че главните централни банки, отпред с Федералния запас, може да се затруднят да излязат от неконвенционалните парични политики.  

Неуспехът в това отношение може да докара до спад в цената на $, от което да се възползват притежателите на Биткойн.

Jefferies посочи неповторимите качества на BTC , сравнявайки го със златото като надеждна отбрана против инфлацията. От компанията означиха, че опасенията за криза в Съединени американски щати се отхвърлят, макар че индикаторите алармират за иден спад. Усилията за стягане на паричните условия ще бъдат забавени заради забележителното повишаване на паричното предложение от 2020 година насам.

Компанията посъветва вложителите да гледат на Биткойн и златото по-скоро като на застраховка, в сравнение с като на краткосрочни покупко-продажби.

Те предлагат 10% алокация в Биткойн за дълготрайни световни вложители, основани на американски долари, в това число пенсионни фондове. Jefferies е интегрирала Биткойн в световния си портфейл дружно с физическо злато, нехеджирани акции на златодобивни компании и акции в Азия.

Това утвърждение на Биткойн като “критичен хедж ” бележи забележителен стадий, признавайки го за законен клас активи и средство за предпазване на стойност в изискванията на икономическа неустановеност и изменящи се парични политики.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР