Биткойн (BTC) напоследък показва обратна корелация с технологичните акции, което

...
Биткойн (BTC) напоследък показва обратна корелация с технологичните акции, което
Коментари Харесай

Биткойн показва обратна корелация с технологичните акции – какво значи това?

Биткойн (BTC) в последно време демонстрира противоположна корелация с софтуерните акции, което демонстрира разминаване в настроенията сред виртуалните активи и акциите.

Според консуматор на Twitter, който се базира на данни от IntoTheBlock, компания за разбор на веригата, 30-дневният коефициент на корелация сред Биткойн и известни показатели като Nasdaq и S&P 500 е станал негативен.

Това значи, че когато цената на BTC се повишава, акциите са склонни да падат и назад.

Биткойн постоянно е представян като “ “, сходен на благородните метали като златото, от който се чака да резервира или усили цената си по време на стопански спадове.

За да се смята за хеджиране на инфлацията, даден актив би трябвало да показва доста обособяване от обичайните пазари.

Въпреки това заради все по-широкото разпространяване на криптовалутите Биткойн и другите алткойни започнаха да се въздействат в по-голяма степен от геополитическите и макроикономическите фактори, които оказват въздействие върху по-широкия пазар.

Въпреки това този сюжет стартира да се трансформира. Поредицата от банкови сривове през март подтикна вложителите да насочат средства към крипто пазара.

Вследствие на това Биткойн, най-голямата криптовалута по пазарна капитализация, набъбна с 52%, до момента в който доближи годишния си връх през април, както оповестява IntoTheBlock. Обратно, финансовите показатели останаха в относителна застоялост през този интервал.

Отделянето на Биткойн от обичайните пазари стана още по-очевидно през второто тримесечие на 2023 година, когато общият крипто пазар, съответно Биткойн, навлезе във фаза на консолидация. Тъй като регулаторните органи в Съединените щати заеха по-враждебна позиция, Биткойн означи спомагателен спад, до момента в който софтуерните акции се движеха в противоположна посока, което демонстрира ясно разминаване в траекториите им на напредък.

Изолацията на Биткойн от обичайните пазари не се лимитира единствено до акциите. През последните месеци “дигиталното злато ” също показва засилено обособяване от своя физически аналог – златото. От банковата рецесия през март насам Биткойн изпреварва темпа на напредък на благородния метал.

Към момента на писане на публикацията BTC се търгува за към $26,500, като монетата е поскъпнала с близо 3.14% през последните 7 дни.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР