Битките в огромна част от европейските първенства приключиха, тимовете излязоха

...
Битките в огромна част от европейските първенства приключиха, тимовете излязоха
Коментари Харесай

Битка на живот и смърт със залог Европа

Битките в голяма част от европейските шампионати завършиха, отборите излязоха в заслужена отмора, а участниците в европейските шампионати от там към този момент са ясни. Но в родния футбол към момента предстоят напечени борби за рухването на последните въпросителни.

Такава ще е и тази сред Левски и Черно море на "Герена " от 20:30 часа в четвъртък. Двата отбора ще дефинират последния български участник в Лига Европа и с това ще сложат завършек на акциите си, които започнаха преди повече от 10 месеца.

"Сините " излизат в този бараж като трети в крайното класиране, до момента в който "моряците " се пребориха за присъединяване в него през мачовете от долната половина и плейофите след края на груповата фаза в нея.

Безспорно грандът от София, който през днешния ден чества и 104-ия си рожден ден, е този, който е длъжен да се пребори за квотата. Левски беше покрай обезпечаването ѝ още на 9 май, само че тогава загуби финала за Купата на България и остана вторият, само че по-дълъг и бодлив път към нея.

Варненци от дълго време оповестиха, че присъединяване в Лига Европа не им е самоцел и излизат в този мач душевен освободени. Наставникът им Илиан Илиев пък ще е извънредно мобилизиран да се потвърди против някогашния си отбор, на който постоянно скача съществено, с който и тим да играе против него. И през днешния ден сигурно ще е надъхан за реванш.

Той няма и толкоз съществени проблеми със състава. Аут са контузените Мариян Огнянов и Дани Кики, само че за тяхното неявяване се знаеше от дълго време. Наказани са Стефан Станчев и Николай Минков, само че те имат по-периферни функции.

Доста повече главоболия се струпаха на главата на сътрудника му Делио Роси в края на сезона. Освен оправянето с психологическия напън от изгубения край за Купата, той има и голям брой кадрови проблеми със състава.

Аут поради контузии са вратарят Николай Кръстев, главният бранител Милош Цветкович, основният халф Филипе Нашименто, нападателят Ривалдиньо и крилото Жерсон Кабрал. След лекуване на контузия в сметките се завръща халфът Хали Тиам, само че той надали ще е титуляр. Отново в групата е и нападателят Серджиу Буш, който беше с травма до неотдавна.

Този мач стартира в 20:30 часа и ще можете да го гледате в ефира на DIEMA SPORT . Онлайн ще можете да го наблюдавате на платформата ни PLAY DIEMA XTRA , а за вас минута по минута ще го следим и на GONG.BG .
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР