Битката за лидерският пост в БСП се развихри след като

...
Битката за лидерският пост в БСП се развихри след като
Коментари Харесай

Крум Зарков захапа Нинова. Право куме в очи

Битката за лидерският пост в Българска социалистическа партия се развихри откакто Корнелия Нинова сутринта скочи на Крум Зарков, че поддържал Истанбулската спогодба, а малко по-късно той й отговори право куме в очи, в какво се показва разликата сред тях и направи разрушителен разбор за резултатите от изборите.

Според Зарков присъединяване на Българска социалистическа партия в новия кабинет не би трябвало да е обвързван единствено с постове и присъединяване във властта, а най-вече със отбрана на обществените претенции.

„ Липсва ми онази алена линия, която да направи Българска социалистическа партия освен една от присъдружните, освен партията с 26 парламентарни гласа, един-двама-трима министри, ръководител на Народното събрание и каквото и да било, а партията, която подсигурява онази обществена глътка въздух, нужна на българските жители след едно десетилетие, маркирано от олигархично, корумпирано и извънредно дясно ръководство, което направи на обществената политика да се гледа като на благодеяние и на подхвърлени пари за помощ. “, съобщи Зарков по БНР.

Според него е обидно Българска социалистическа партия да мисли за себе си като малко колело в огромна коалиция, тъй като това не е ролята на единствената, най-голямата лява партия в страната.

Ролята ѝ не е да бъде незаобиколим фактор, а да бъде факторът. И тя има капацитет да го направи, счита Зарков.

Анализът му за загубата на изборите стартира още с резултата от 4 април. Още тогава беше явно, че не става дума просто за загуба., а доста мощен сигнал, доста мощен удар, сподели той.

Зарков напомни по какъв начин първо е бил отговорен ковидът, по-късно - машините, а на последните избори " имаше късмет, само че той не бе оползотворен ", сподели Зарков.

Той съобщи още, че нито президентът, нито служебното държавно управление са работили против партията.

Това, което видях обаче, е надигаща се вълна, която не беше против Българска социалистическа партия, а по-скоро паралелна на нея, разпознаха други носители на това, което хората надълбоко желаят да се случи – да се промени стилът на ръководство на страната, добави Зарков.

Зарков напомни приноса на Нинова в първите години, когато е поела властта в Българска социалистическа партия.

„ Корнелия Нинова пристигна в Българска социалистическа партия през 2016 и аз настоявам, че тя тогава беше точният човек на точното място. Тя пристигна, когато партията не беше в добра кондиция и съумя с нейната сила и воля да я вдигне. Тези борби - аз не се отхвърлям от тях, бил съм част от тях. Реформата, която се организира в Българска социалистическа партия, способства значително за положителния ни резултат през 2017-а.

Между 2017-а и 2020-а ние бяхме единствената твърда парламентарна съпротива на един режим, който през днешния ден всички отхвърлят, само че единствено преди година и половина никой не смееше да гъкне против него. В Народното събрание ние вършехме тази работа ", съобщи Зарков.

Той уточни и грешките на Нинова.

Според него след директния избор на ръководител е трябвало да се тръгне към властта и да се затворят вътрешните фронтове. Вместо това е траяло соченето с пръст и затварянето на партията.

Малко по малко тази сила, която бяхме натрупали, оттече във вътрешните несъгласия, сподели той

Зарков разгласи и претекстовете за смяна в партията:.

. “БСП не може да си разреши да продължи да наподобява като скарана със себе си политическа мощ. Ако и този път отлагаме решенията, още веднъж се снишим, отдадем се на политиката на щрауса, то не знам какво се чака на идващите избори. Електоралният календар е безсърдечен. След две години идват локални, най-тежките за всяка партия избори и най-важните и в случай че Българска социалистическа партия не стартира своята подготовка за тях в този момент, не знам какво чакат хората да се случи след две години. “

Запитан дали е сбъркал с избора си да съобщи своята кандидатура за ръководител на Българска социалистическа партия, Зарков разясни, че в Българска социалистическа партия има „ доста хора с качества да бъдат ръководител и това би бил доста забавен спор, както и съревнование “.

Зарков разгласи и какво мисли за Истанбулската спогодба.

Повод бяхя думите на Нинова, която го укори, че той поддържа интернационалния документ, както и джендър идеологията, само че щял да срещне отпора на 80% от членовете на Българска социалистическа партия, които били срещу.

Истанбулската спогодба се употребява за димка. Обикновено когато някой не желае да приказва по дадена тематика, развява  джендърството, акцентира Крум Зарков.

„ Нямам никакъв проблем с обстоятелството, че тази спогодба няма да може да бъде утвърдена в България. Но имам проблем с насилието, което се вихри, включително с домашното принуждение, в частност с насилието против дами “.

Според него не е ясно дали децата ни са застрашени от промяна на пола, само че са застрашени от промяната на националността.

„ Ако ме прави джендър фактът, че аз съм създател на законопроектите, които Българска социалистическа партия е вкарвала по тази тематика, добре “, приключи Зарков.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР