Битката за „Дондуков“ 2 става все по-ожесточена. Вчера официално беше

...
Битката за „Дондуков“ 2 става все по-ожесточена. Вчера официално беше
Коментари Харесай

„Четвъртата власт“: Радев срещу Герджиков и шансът за втори тур на изборите

Битката за „ Дондуков “ 2 става все по-ожесточена. Вчера публично беше оповестено, че ГЕРБ ще поддържат кандидатурата за президент на ректора на СУ „ Св. Климент Охридски “ Анастас Герджиков.

Настоящият държавен глава и претендент за втори мандат Румен Радев съобщи, че преди 5 година водачът на партията Бойко Борисов се е скрил под полата на Цецка Цачева, а в този момент под тогата на ректора.

В рубриката „ Четвъртата власт “ публицистите Валери Найденов, Сибина Григорова и Петьо Цеков разясниха какво би трябвало да чакаме в кандидатпрезидентската конкуренция.

„ Метафората не е неприятна, само че не му отива на господин Радев, тъй като следователно може да кажем, че Нинова се скри в шинела на Радев преди 5 година Големият проблем е, че партиите ги е позор от това, че са партии и се крият – един под пола, различен под шинел. Партиите са директна проекция на българската олигархия, която от 2 година е в жестока война, тази война я придвижиха в политиката “, разяснява Найденов.

Според него се основава контрастност сред двамата съществени претенденти – военачалник и академик. Сибина Григорова уточни, че кандидатурата на Герджиков е добра вест, тъй като по този начин борбата няма да е предрешена.

Снимка: btvnovinite.bg

„ Вече е ясно, че ще отидем и на втори тур, а съгласно това по какъв начин партиите изиграят картите си, ще зависи кой ще отиде на втори тур. ГЕРБ направиха много мъдро, Борисов сподели, че са им го предложили, значи някъде другаде е повдигнат като кандидат-президент и по-късно самият проф. Герджиков сподели, че откакто е получил увещание, че ще има поддръжката на ГЕРБ, се е съгласил “, сподели тя.

По думите ѝ се чака в борбата да влезе е актуалният ръководител на Върховния касационен съд Лозан Панов, чийто мандат изтича, подсилен от „ Демократична България “.

Снимка: btvnovinite.bg

Относно претендентът за вицепрепрезидент, който ще се яви дружно с Герджиков – полк. Невяна Митева, Петьо Цеков съобщи, че се търси огледален облик на двойката Радев-Йотова.

„ Проблемът на тази двойка е неразпознаваемостта ѝ, хората познават повече паметника пред СУ „ Св. Климент Охридски “ пред проф. Герджиков. Объркването с Огнян Герджиков несъмнено ще му донеса няколко % повече. Вадя умозаключение, че не е подходено към предизборната обстановка с нужната доза сигурност, че този претендент ще влезе бързо в акцията “, добави той.

Целия диалог в студиото вижте във видеото!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР