Битката между Мария Габриел и Елена Йончева на предстоящите евроизбори

...
Битката между Мария Габриел и Елена Йончева на предстоящите евроизбори
Коментари Харесай

Кутев: Битката между Габриел и Йончева ще бъде мръсна

Битката сред Мария Габриел и Елена Йончева на идните евроизбори ще бъде мръсна. Това съобщи зам.-председателят на ПГ на "БСП за България " Антон Кутев пред бТВ.

Той изрази мнение, че против Йончева се употребяват всички вероятни механизми, в това число напън от страна на институциите. Кутев обаче бил уверен, че тя е честен човек и войник.

Той уточни, че Националният съвет на Българска социалистическа партия ще реши дали Сергей Станишев ще бъде включен в листата на партията за идните европейски избори. Според него той трябвало да бъде включен, тъй като това би събрало партията. Освен това отсъствието на ръководителя на ПЕС можело да се изясни мъчно.

Относно абсурда с жилищата на властта Кутев подсети, че Българска социалистическа партия още при самото гласоподаване в Народното събрание са били срещу назначението на Пламен Георгиев за началник на КПКОНПИ. Те не са одобрявали и метода, по който е била основана комисията.

''Още тогава ние казахме, че няма по какъв начин, откакто Цветанов назначава Пламен Георгиев, по какъв начин по-късно той ще ревизира Цветанов, когато става дума за апартаменти'', разяснява той. Кутев не е склонен с изказванието на Георгиев, че нямало опция да стартират произвеждане за лишаване на жилищата на Цветанов.'' Как да няма, имат'', отсече той и се базира на закона. ''Там категорично дори написа, че решение на съда за оневиняване не стопира процедурата по отнемане'', акцентира Кутев и добави, ''че КПКОНПИ има всички пълномощия да направи инспекцията си, с цел да откри, че фактически има фрапантно разминаване сред приходи и доходи. Цветанов има 1,5 милиона парцели и най-вече половин милион доходи'', пресметна зам.-председателят на Българска социалистическа партия.

Според него моралният акт не е Цветанов да подаде оставка, а КПКОНПИ да си свърши работата и да стартира процедура по лишаване на имуществото. Той изрази мнение, че в ГЕРБ има вътрешна борба, само че това било нещо обикновено.

Партия без вътрешна борба не е действителна партия, заключи Кутев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР