Бисфенол A (BPA) е органично изкуствено съединение, принадлежащо към групата

...
Бисфенол A (BPA) е органично изкуствено съединение, принадлежащо към групата
Коментари Харесай

Ето защо НИКОГА да не пипате касовата си бележка

Бисфенол A (BPA) е органично изкуствено съединяване, принадлежащо към групата на дифенилметановите деривати и бисфеноли и имащо две хидроксифенилни групи. Представлява безцветно твърдо вещество, което е разтворимо в органични разтворители и едва разтворимо във вода.
Химикалът бисфенол-А, макар че е неразрешен за потребление в направата на шишета за бебета, продължава да се употребява освен в мастилото за печатане на касови бележки само че и в множеството пластмасови опаковки за храна, консервите, алуминиевите съдове и детски играчки.
Установено е, че хората, които допират хартията без ръкавици са с разширени равнища на бисфенол А (БФА ) в тяхната урина, до момента в който хората, които са употребявали ръкавици при контакта, нямат наличност на бисфенол. Бисфенол А е тестван доста пъти и е открито, че е обвързван с причиняването на избран хормонален проблем /симулира действието на хормона естроген/ и нарушава активността на ендокринната система.
 Ритуали за шанс: Как да изпратим остарялата и посрещнем новата година Ритуали за шанс: Как да изпратим остарялата и посрещнем новата година
За да извършите новата година по-успешна, без да " вземате отрицателния багаж " от отиващата си 2020г., можете да извършите няколко неща. З...
Това вещество е открито в твърди пластмаси и също по този начин в термичната хартия на касовите бележки, която се употребява от ПОС устройства.
Според онлайн списанието Chemical Watch би трябвало да се забрани БФА в термочувствителна хартия (касови бележки), като ограничаването се отнася за термочувствителна хартия, съдържаща БФА в централизация, равна на или над 0,02% от общото тегло.
Веществото се абсорбирало по-бързо, когато се съчетава с други субстанции, измежду които слънцезащитен крем, лосион за тяло или сапун.
Хората могат да обхванат това нездравословно вещество и в случай че си избършат устата, откакто са държали касова записка, предизвестяват още лекарите.
 Как крадците избират кой дом да оберат? Как крадците избират кой дом да оберат?
Крaжбитe пo дoмoвeтe в нaши дни зa cъжaлeниe нe ca нeoбичaйни. Крaдцитe пoнякoгa oбирaт дoмoвeтe нa oбикнoвeни хoрa, изнacят oттaм вcич...
Ето няколко значими съвета по какъв начин да се предпазите:
– Отказвайте касовите бележки, когато това е допустимо.
– Никога не давайте на дете да си играе с касовите бележки.
– Винаги си измивайте ръцете след пипане на касовите бележки.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР