Бисерите идват от устата на Евгени Иванов, член на ВСС,

...
Бисерите идват от устата на Евгени Иванов, член на ВСС,
Коментари Харесай

Евгени Иванов - хвалби и лъжи за спецпрокуратурата

Бисерите идват от устата на Евгени Иванов, член на Висш съдебен съвет, някогашен ръководител на Асоциацията на прокурорите в България. В ефира на bTV той дефинира като надали неприемливо настояването за закриването на профилираното правораздаване от политици, които си били наумили нещо и по този начин и не дочакали отчета за активността на профилираната прокуратура и съд.

Предложените в Плана за възобновяване и развиване ограничения във връзка с правосъдната система също не били разисквани. " Типично за българските политици в последно време ", възмути се Иванов.

" Специализираната прокуратура има място у нас, това е дълбокото ми разбиране. По отчета за успеваемостта на профилираната прокуратура се работи интензивно. Проблемът, че не става толкоз бързо, е че той обгръща голяма и комплицирана материя. За да има подобен функционален разбор, би трябвало да се свърши много работа. Никой не чака отчета, виждаме. Политиците вършат това, което са си решили. Те са обрекли на закриване профилираното правораздаване. То се унищожава. Това е несправедлива оценка на политиците ", уточни още той.

Тези две институции са на страната на обществото, изрично отсече Иванов. Мнението му било образувано на база контакти с " елементарни хора ", както се изрази.

" На село тъкмо това си мислят - че си работят добре. Хората, с които отивам на лов, мислят по същия метод. Те също са от село. Хората, които се смятаха за недосегаеми, живееха на планината Олимп, са обект на производства. Най-интересното е, какво имущества са запорирани. Тези обстоятелства станаха известни в хода на следствията. Дотогава се знаеше, че са извънредно богати хора, само че тези неща станаха обстоятелства като започнаха да се схващат в хода на следствията ", описа още Иванов.

България била страна от Европейския съюз и при нас правата на обвинените и подсъдимите се спазвали, уточни още някогашният ръководител на Асоциацията на прокурорите. Явно обаче Иванов е пропуснал една невиждана неоправдателна присъда по отношение на България от напълно наскоро. Европейският съд за правата на индивида в Страсбург осъди страната ни поради дейностите на основния прокурор Иван Гешев, който нарушил презумпцията за невиновност по отношение на Евгения и Николай Баневи. Сиреч - нарушени са правата на обвинени лица.

Върховенството на закона, счита още Иванов, у нас е обезпечено. Уви, очевидно Иванов не е прочел шепа отчети на непознати институции, съгласно които България има сериозен проблем по тази линия. Че липсват неоправдателни присъди за корупция по високите етажи, които би трябвало да дойдат таман от това другояче добре работещо профилирано правораздаване.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР