Бира с вкус на морски дарове е новият хит сред

...
Бира с вкус на морски дарове е новият хит сред
Коментари Харесай

Бира с морска вода и омар е новият хит в САЩ

Бира с усет на морски блага е новият шлагер измежду ценителите на пенливата напитка зад Океана, оповестява осведомителната организация Асошиейтед прес.

Създател на ексцентричната напитка е американецът Тим Адамс, който има дребна пивоварна компания в щата Мейн. Пред медиите майсторът пивовар споделя, че конкуренцията измежду пивоварите на американския пазар е жестока. Особено през лятото, когато е най-силният сезон за продажба на бира, който желае да оцелее, би трябвало да предложи нещо ново, запаметяващо се и, несъмнено, качествено.

Адамс разкрива и част от тайните за производството на деликатесната бира. В производството ѝ той употребява единствено и само морска вода и специфичен тип омари. Океанските създания се слагат с мрежа във врящата солена вода, взета от намиращия се наоколо до Мейн Атлантически океан. От овкусената по този метод вода майсторът пивовар основава и новия тип бира.

Адамс счита, че приготвената от него бира има характерен усет и наслада. Според него ценителите на деликатесите от океана ще успят безпогрешно да разпознаят усета на морските блага, които са вложени при приготвянето на пивото.

 Бира с омар

Бирата няма да се предлага целогодишно, а единствено през лятото и есента, оповестява още Адамс. Пивото се предлага даже и сега в лимитирани количества. Производството се реализира взаимно дружно с друга дребна пивоварна компания, основана в северния италиански град Парма.

Новият тип бира има алкохолно наличие от 4.5 %. Адамс акцентира, че омарите, които се варят по време на производството, по-късно се оферират за консумация, като усетът, който са придобили от прибавянето на другите съставки, нужни за производството на бира, ги е трансформирал в голям шлагер в рибните заведения за хранене по цялото Източно крайбрежие на Съединени американски щати.

Очевидно с ексцентричния си метод в производството на бира Адамс е съумял, тъй като към този момент има поръчки, които надвишават потенциала на пивоварната му компания за четири години напред.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР