Биоморфни форми 2019“ представя инсталации, графични материали, фотографии и обекти

...
Биоморфни форми 2019“ представя инсталации, графични материали, фотографии и обекти
Коментари Харесай

Художници и дизайнери се обединиха в подкрепа на плажа Корал

„ Биоморфни форми 2019 “ показва съоръжения, графични материали, фотографии и обекти основани в креативните ателиета извършени в интервала 20-27 май 2019 в местността на с. Лозенец, община Царево. Арт-събитието стартира през днешния ден на самия плаж Корал, a от 21 юни и с галерия в София, разясни за БГНЕС проф. доктор Борис Сергинов.

Основната тематика, към която създателите се обръщат е презастрояването на българското Черноморие като концентрират вниманието върху плаж Корал, който генерира естетически потрес спрямо презастроените плажове, които оставяме на идващите генерации, оповестиха съорганизаторите от Нов български университет.

По този метод участниците поддържат идеята „ Да запазим Корал “, с цел да опазим природата си от превръщането и в напълно бетонен пейзаж.

Използвайки дизайнерски метод към пространствената среда на Корал, основан на разнообразни модерни техники за работа с естествени материали, младите художници и дизайнери от Нов български университет и Университета по приложни науки и изкуства Дортмунд се ангажират с хубостта и романтиката на един от последните девствени плажове в България. По този метод участниците поддържат идеята „ Да запазим Корал “, с цел да опазим природата си от превръщането и в напълно бетонен пейзаж.

Студентите се обръщат към средствата на land art – форма на творчество, родена в битка за отбрана точно на застрашени места. Проектът включва голям брой инвенции и интензивности във външна среда, site-specific art, както и концептуални типографски опити. Участват 40 студенти от двата университета, водещи на креативен ателиета са проф. Ларс Хармсен (prof. Lars Harmsen), проф. Оливер Лангбайн (prof. Oliver Langbein), проф. доктор Борис Сергинов, доктор Биляна Калоянова, Весела Станоева и Руслан Лозев, водещи на семинари: проф. доктор Борис Сергинов, доктор Иво Попов, Ралица Цекова и Ралица Попова.

Проект „ Биоморфни форми 2019 “ е част от програмата на фестивал „ Майски дни на креативния дизайн 2019 “ проведен от департамент „ Дизайн “ и финансиран от Централен фонд за стратегическо развиване на Нов български университет. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР