Биометанът се разраства силно в Европа, за да се опита

...
Биометанът се разраства силно в Европа, за да се опита
Коментари Харесай

Европа инсталира 30% повече заводи на биометан, за да замени руския газ

Биометанът се разраства мощно в Европа, с цел да се опита да се трансформира в действителна опция на съветския природен газ. Според данни на Gas Infrastructure Europe производството на биометан е отбелязало незабравим растеж през последното десетилетие и тази наклонност продължава с нарастване от съвсем 30% на броя на инсталациите единствено за една година, написа.

" Това е явен знак за напъните на бранша да усили производството и да подтиква по-нататъшното ускорение за постигане на задачата от 35 милиарда кубични метра през 2030 година, препоръчана от Европейската комисия в проекта REPowerEU ", споделя Хармен Декер, основен изпълнителен шеф на Европейската асоциация за биогаз.

" Операторите на газова инфраструктура са решени да поддържат визията на Европейската комисия за зареждане на биометановата стопанска система. Ние признаваме нашата задача да свързваме производителите с потребителите и ще подсигуряваме, че експоненциалният напредък на биометана продължава да процъфтява. Днес към този момент съхраняваме и транспортираме биометан. Вече през днешния ден съхраняваме и транспортираме биометан. Добре е да се отвори вратата за повече възобновими молекули за консолидиране на европейската енергийна система. Повече създаден биометан на европейско равнище също е добра вест за енергийната самостоятелност на Европейски Съюз ", споделя Бояна Ачовски, общоприет секретар на Gas Infrastructure Europe.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР