Биоложката от Технологическия университет в австрийския град Грац Габриеле Берг

...
Биоложката от Технологическия университет в австрийския град Грац Габриеле Берг
Коментари Харесай

Биоложка твърди, че обикновената ябълка съдържа до 100 милиона бактерии

Биоложката от Технологическия университет в австрийския град Грац Габриеле Берг предизвестява, че елементарната ябълка съдържа до 100 милиона бактерии , оповестява уеб сайтът Лайф.

Тези микроорганизми могат да бъда открити освен върху кората на плода, а и вътре в него, като носят евентуална заплаха за нашето здраве.

След извършените опити било изяснено, че нападнати от бактерии са освен ябълките от супермаркета, а и домашните плодове. Така в 1 грам от меката им част или от семките им били открити към 500 хиляди нездравословни бактерии. По тази причина дали тези артикули са обработени с пестициди или са отгледани без химикали, това няма никакво значение в този проект.
 ябълки ThinkStock/Getty Images
Още по-плашещо се оказало откритието, че по кората на ябълката имало девет пъти по-малко бактерии, в сравнение с във вътрешността й. Оттук и изводът, че измитите плодове или тези, напряко откъснати от клона, носят идентична микробна болест за организма.-->

Било изяснено също, че точно микробите въздействат върху вкусовите качества на другите сортове домашни и пуснатите в комерсиалната верига ябълки. Плодовете от супермаркетите съдържат по-големи количества от бактериите Methylobacterium, които въздействат на техния усет и мирис. Но точно в тази категория са открити нездравословните микроорганизми, които провокират проблеми със стомашно-чревния тракт. Така че тук предимство имат домашно отгледаните ябълки като по-екологични.
 ябълки iStock/Getty Images
И още:
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР