Binance, най-голямата борса за криптовалути в света, получи сериозен удар

...
Binance, най-голямата борса за криптовалути в света, получи сериозен удар
Коментари Харесай

Великобритания забрани най-голямата борса за криптовалути в света

Binance, най-голямата борса за криптовалути в света, получи сериозен удар от английския финансов регулатор (FCA). Институцията разгласи, че компанията не може да прави никаква „ контролирана дейност” на територията на Англия, предава BBC. Освен регулаторът издаде предизвестие към потребителите по отношение на Binance.com, съветвайки да бъдат деликатни по отношение на реклами, които дават обещание висока възвръщаемост от вложения в криптоактиви.

Binance дадоха отговор, че дейностите на FCA няма да имат „ директно влияние” върху услугите, предлагани посредством уеб страницата Binance.com. Услугата за продан и търговия на криптовалути на Binance не е основана във Англия, което значи, че възбраната няма да промени нищо за британците, които купуват и продават виртуални валути посредством уеб страницата на компанията.

FCA не контролира криптовалутите, само че изисква тържищата да се записват пред тях. Binance няма регистрация пред регулатора и заради това няма право да оперира като борса във Англия.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Комисията за защита на конкуренцията санкции българската платф...

Binance показват, че взаимоотношенията с потребителите не се трансформират. „ Предприемаме взаимен метод в работата с регулаторите и одобряваме доста съществено отговорностите, които би трябвало да съблюдаваме. Активно сме в течение по отношение на изменящите се политики, правила и закони в това ново пространство”, показват от Binance.

Binance.com е онлайн централизирана платформа, която предлага на потребителите необятна гама финансови артикули и услуги, в това число покупка и търговия на криптовалути, цифрови портфейли, фючърси, скъпи бумаги, спестовни сметки и даже кредитиране.



 {{ otherArticle[0].article.title }}
Резкият спад в цените на криптовалутите шокира инвеситорите по света. Виталик Бутерин обаче не е сре...

Binance Group понастоящем е записана на Каймановите острови, до момента в който Binance Markets Limited е клон, регистриран в Лондон. Компанията има няколко субекта по света, като Binance Group преди се подвизаваше в Малта.

Британският регулатор показва, че Binance Markets Limited, което е благосъстоятелност на Binance Group, няма право да реализира никакви „ контролирани дейности” без писменото позволение на управляващите. Регулаторът също по този начин акцентира, че нито едно дружество, част от Binance Group, не има никаква форма на позволение, регистрация или лиценз за осъществяване на контролирана активност на територията на Англия.
Binance и регулаторите по света

Това не е първият път, в който Binance попада под регулаторен напън. В Съединени американски щати, един от субектите на компанията, Binance Holdings, беше подложен на инспекция от Комисията по скъпите бумаги и тържищата, за подозрения, че нейни чиновници осъщестяват пране на пари и данъчни нарушавания, сочи информация на Bloomberg.

Щатският регулатор издаде сходно предизвестие по отношение на платформата до американските консуматори през април.

Преди дни Binance оповестиха, че се изтеглят от Онтарио, Канада, откакто локалният регулатор по скъпите бумаги, упрекна няколко тържища за криптовалути, в това число Binance, че не са съумели да отговорят на регулациите на провинцията.

В края на предходната седмица пък японската Агенция за финансови услуги предизвести Binance за повторно за три години, че оперира в страната без позволение.

Една от услугите на Binance предлага на потребителите да употребяват локална валута за покупка на виртуални валути. В средата на юни тази година, Silvergate Bank, щатският сътрудник на Binance, реши да спре услугата си по депозирането и евакуиране на щатски долари, предоставяна на Binance, сочи информация на CoinDesk.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР