Биляна Дудова не се яви на кантара преди новото преборването

...
Биляна Дудова не се яви на кантара преди новото преборването
Коментари Харесай

Дудова не се яви на картара, Тайбе Юсеин отива на европейското


Биляна Дудова не се яви на кантара преди новото преборването сред нея и Тайбе Юсеин. Вчера по обяд Управителният съвет на федерацията по битка насрочи дуел, който да дефинира коя от двете е по-добрата в категория до 62 кг и да пътува за европейското състезание.

Официалното претегляне трябваше да се състои тази заран в 8:00 часа в хотел в Благоевград. Началото на преборването сред Тайбе Юсеин и Биляна Дудова трябваше да стартира в 10:30 часа.
Снимка: Lap.bg

Още нощес bTV заяви, че преборване няма да има. Дудова се отхвърли от присъединяване поради късно взетото решение на Българската федерация по битка (БФБ) за насрочване на дуела.

" Благодаря на федерацията по битка, че се сетиха за мен в събота следобед, с цел да ме уведомят, че в неделя ще бъде следващото преборване за европейското състезание в Будапеща. Ден преди пътуването за надпреварата. Благодаря, че ме " направиха на маймуна " с следващия цирк... след всичките ми достижения за България и БФБ. Една седмица чудене, с цел да ме изкарат отговорна най-после! ", разяснява пред bTV разочарованата Дудова.
Снимка: Lap.bg

Така Тайбе Юсеин получи правото на Българската федерация по битка да показва България на Европейското състезание в олимпийската категория до 62 кг.

До насрочване на дуела се стигна след решение на Управителния съвет на федерацията, взето поради абсурда със селектирането на Дудова при до 59-килограмовите за еврошампионата - неолимпийска категория, в която тя стана международна и европейска шампионка през предходната година. Вместо Дудова в кат. до 62 кг в състава попадна титулярката Тайбе Юсеин.

Изборът е изработен с решение на националния селекционер Петър Касабов и с утвърждението на президента на федерацията по битка Христо Маринов.
Снимка: Райна Зайкова

Първоначално имаше преборване сред двете националки, планувано за 8 март. Последва пренасяне за 18-и.

Според уеб страницата на федерацията, то е осуетено, тъй като Юсеин била по-тежка от 62 кг, а толеранс не се позволява. Треньорът Касабов обаче е безапелационен, че битката се е провалила по виновност на Дудова.

Тя отхвърли и изпрати изказване до bTV, а въпросът стигна до министъра на спорта Радостин Василев, който се ангажира с изясняването на случая.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР