Било е внесено предложение в този смисъл в законодателния орган,

...
Било е внесено предложение в този смисъл в законодателния орган,
Коментари Харесай

Е Това Е Вече Прекалено! Правителството Забранява Със Закон Гадателите И Екстрасенсите!

Било е импортирано предложение в този смисъл в законодателния орган, предвиждащо углавни санкции за лицата, извършващи езотерични услуги против възнаграждение, оповестява уеб сайтът Лента, представен от Българска телеграфна агенция.

Руските законотворци акцентират обстоятелството, че в страната работят към 800 хиляди гадатели, като техният брой е по-голям от този на лекарите, практикуващи на територията на Руската Федерация.

Пазарът на езотерични услуги се прави оценка на 30 милиарда рубли.

Интересът към езотеризма се подклажда от многочислени телевизионни формати. " Зрителите възприемат гаданията за чиста монета и стартират да си дават парите на екстрасенсите, даже и взимат заеми ", акцентира създателят на законопроекта, депутатът Сергей Вострецов.

Той предлага да се промени член от Наказателния кодекс и да бъдат лишавани от независимост гадателите в период до 10 години.

Заклинателите от своя страна възроптаха против криминализирането на активността им. " Този, който работи законно, в никакъв случай няма да се скрие и работи оптимално транспарантно. И като всеки труд, и тази активност би трябвало да бъде заплащана ", смята участник в телевизионното шоу " Битки на екстрасенсите ".

От Руската академия на науките акцентират от своя страна, че никой от хората, претендиращи, че са екстрасенси, не е могъл да потвърди в лабораторни условия своите свръхестествени качества.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР