Билките са безценно богатство и тяхното използване представлява безбрежна наука.

...
Билките са безценно богатство и тяхното използване представлява безбрежна наука.
Коментари Харесай

Как билките лесно помагат на здравето

Билките са скъпо благосъстояние и тяхното потребление съставлява безбрежна просвета. Прилагането на билки е доста значимо изкуство.

Още в антични времена това изкуство било познато на лечителите.

Те се опитвали да открият лечебните свойства и да ползват една билка за голям брой недоволства. Така се получавало опростяване на използването на растенията.

Например, чай от джинджифил помагал както при простуда, по този начин лекувал мигрена и проблеми с храносмилането.

Билколечението се основава на доста правила, само че тук е належащо да се посочат най-важните от тях, които ще ви оказват помощ.

Кои са тези 3 значими правилото за билките, с които да започнете:

Използвайте билки, които порастват във вашата страна

Доказано е, че болесттите, които се появяват на дадена територия нормално са подвластни от факторите на околната среда. Билките, които порастват на това място, имат характерностите на тази среда.Те са изключително потребни за неразположения, свързани с изискванията на климата и района.

Използвайте по-слаби билки

Слабите билки, които порастват на вашата територия, могат да се употребяват умерено. Те работят и имат общ, повсеместен резултат върху вашето тяло и могат да излекуват голям брой недоволства.

Използвайте по-голяма доза от слабите билки

Има разлика сред медицинския чай и билковия чай. Когато приготвяте чай с здравна цел е належащо да се постави по огромно количество, с цел да постигнете стремежи резултат. Той се подготвя посредством сваряване или накисване на малко количество от билката в половин литър вода. И нормално се употребява една чаша три или четири пъти на ден, според от потребностите, за по-дълъг интервал от време.

 Как билките елементарно оказват помощ на здравето

Нашите тела са основани по този начин, че работят в избрани цикли. Ако сте решили, че ще проведете по-дълго билково лекуване, значимо е да вършиме периодически почивки, тъй че тялото да получи оптималната изгода.

Кога да вземате билки?

Добре е при билкова терапия да вършиме дълги почивки. Добре е да имате 1 почивен ден за седмица или 5-7 дни за един месец.

Препоръчително е билки за стомаха, дробове, сърце и глава да се вземат след хранене, а за бъбреци или червата на гладно преди хранене. Ако билките са по-силни, да се вземат с храна на цялостен корем. Ако употребявате билки срещу бодърствуване, е добре да ги вземате допустимо преди лягане.

Ако не сме осведомени с действието на билките, е добре да се обърнем към експерт, който работи с тях и познава лечебните растения. Той може да сформира стратегия, подобаваща за вашето тяло и потребности и даде уточнения.

Най-важното е, че билките имат общо влияние върху целия организъм, а освен към избрана част. Казва се, че те имат холистичен темперамент. Това означав, че посредством билколечение се реализира по-добро схващане на организма като цяло и съставните му елементи. Така елементарно може да се открие заболяване и да се повлияе върху цялостното лекуване.

Как лекуват билките?

Лечебните растения могат да работят и лекуват разнообразни положения.

Най-известни техни дейности са: антибактериално, противовъзпалително, антиспазмолитично, газогонно. Те могат да предотвратят доста проблеми.

Много значимо е противъзпалителното деяние. Растения, които понижават интензивността на възпалителните кафези и лекуват болки в ставите, вдървеност, лимитирано придвижване. Такива са куркума, канела, пикантен червен пипер, женско биле, босвелия, зелен чай.

Антибактериалното деяние се показва в заличаване на болестотворните бактерии. Такива растения са чесън, лук, мащерка, лайка, евкалипт, салвия, алена боровинка. Употребяват се срещу инфекции и имат противобактериално и противовирусно деяние.

Антиспазмолитично работят билките маточина, лайка, валериана, розмарин, шведска горчивка, кориандър. Те отстраняват болките в стомаха, тежест след хранене, понижават като цяло дискомфорта в стомаха.

Предимствата на лечебните растения пред медикаментите е, че те произлизат от природата, носят нейната сила и мощ, те са безусловно чист естествен артикул.

Билките се вземат с превантивна цел и е добре да се включат в нашата храна и всекидневие, за реализиране на същински баланс на организма.

 Как билките елементарно оказват помощ на здравето

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР