Билката моминска вратига (Tanacetum parthenium) e най-мощното природно средство за

...
Билката моминска вратига (Tanacetum parthenium) e най-мощното природно средство за
Коментари Харесай

Моминска вратига – природно лекарство за мигрена


Билката моминска вратига (Tanacetum parthenium) e най-мощното естествено средство за преодоляване на мигрената. Самостоятелно за подготвяне на запарка или като дестилат, включен в състава на редица лекарства, вратигата носи съществено облекчение при мощно мигренозно главоболие .

Моминската вратига работи удобно за понижаване силата и честотата на мигренозните пристъпи.

Благоприятният резултат на билката се асоциира с високото наличие на едно характерно вещество от групата на терпеновите лактони. Това е партенолид . Моминската вратига е измежду билките, в които той се съдържа в

най-високи концентрации.

Партенолидът има изявен противовъзпалителен и съдосвиващ резултат . Един от факторите, които отключват главоболието при мигрена, е отделянето на биоактивни субстанции, които уголемяват кръвоносните съдове в главата. Това нервира нервните окончания, ситуирани по продължението на тези съдове, и те реагират с отключване чувството за болежка. Комбинираният противовъзпалителен и съдосвиващ резултат на партенолида спомага за бързо преодоляване на главоболието . В допълнение постоянният банкет на артикули от моминска вратига задържа секрецията на веществата, които водят до разширение на съдовете. Така билката обезпечава и качествена предварителна защита на мигренозното главоболие.

Благоприятното въздействие върху съкращението и отпущането на гладката съдова мускулатура разрешава моминската вратига да облекчава освен главоболието при мигренозен припадък. Други признаци на мигрена също се повлияват добре от партенолида. Това са гаденето и стомашните болки , които са предизвикани от конвулсии на гладката мускулатура.

Свързани публикации.. Лекарство за мигрена стопира главоболието в най-ранна фаза 0 При мигренозен припадък - състезателен маншет против гадене 1 Мигрена - когато медикаментите не оказват помощ 0

Моминската вратига повлиява и склонността на тромбоцитите да се слепват и образуват тромби. Превенцията на тромбозата е спомагателен позитив, защото проблемите с функционалностите на кръвоносните съдове при страдащите от мигрена може да се усложнят до податливост към нараснало тромбообразуване.

Като допълнение към комплексния си удобен резултат върху мигренозните признаци моминската вратига работи и като мощен антипиретик . Тя оказва помощ за сваляне на телесната температура и има доста бързо и положително деяние при тресчица и висока температура. Неслучайно в научните среди екстрактът от моминска вратига се значи като „ средновековният аспирин “.

Билката пораства свободно и по нашите географски ширини и може да бъде открита и събирана свободно. Важно е обаче приемът й да се съветва с доктор , изключително при лекуване на мигрена при деца и бременни, с цел да се избегнат възможни нежелани последици от действието на партенолида.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР