Билбордовете с LED-дисплеи, които приличат на огромни телевизори, няма вече

...
Билбордовете с LED-дисплеи, които приличат на огромни телевизори, няма вече
Коментари Харесай

Край на билбордовете с видео по булевардите

Билбордовете с LED-дисплеи, които наподобяват на големи тв приемници, няма към този момент да разсейват водачите по огромните столични булеварди.
„ По отношение на LED-дисплеите остана опцията да са единствено в среда с пешеходни зони и площади. Ставаме по-рестриктивни, тъй като ги бяхме разрешили и по булевардите “, изясни пред „ Труд “ основният проектант на София Здравко Здравков.
На LED-дисплеите няма да може да се излъчва видео, а ще бъде пускана реклама със стационарно изображение.
Промените се вкарват, в случай че Столичният общински съвет одобри в четвъртък Наредбата за преместваемите обекти, за рекламите, осведомителните и монументално-декоративните детайли и за рекламната активност.
„ Пътна полиция са изрично срещу билбордовете да се трансфорат в големи тв приемници. Шофьорите не би трябвало да се разсейват от сходни екрани “, сподели Здравков. В изявление за „ Труд “ в края на май той показа какво ще включва наредбата:
„ Искаме да понижим тази реклама, която ни нападна отвред. Първо, вкарваме по-големи отстояния сред рекламните детайли, второ понижаваме периода, за който се позволяват от 10 на 5 година Другия значим миг е, че махаме от 1-ва зона всякаква реклама. Досега се допускаше опция да се поставя покривна реклама, концепцията е тя да отпадне. Идеята е историческият център да бъде освободен напълно, и да се резервира духа на остаряла София.“ Намалява се и брандирането по фасадите на магазините, те към този момент няма да са задачите отрупани с реклами.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР