Бил Гейтс се оказа добър пророк. Още през 1999 той

...
Бил Гейтс се оказа добър пророк. Още през 1999 той
Коментари Харесай

Седемте предсказания на Бил Гейтс за следващите десетилетия

Бил Гейтс се оказа добър оракул. Още през 1999 той планува появяването на уебсайтовете за сравняване на цените, смарт телефоните, обществените медии и ботовете. През последните години той продължава с пророчествата си. Ето седем от най-интересните от тях:

1. През идващите 15 години 33 милиона души могат да загинат от пандемия за една година

На конференцията по сигурността в Мюнхен, Гейтс предизвестява, че бързо разпространяващ се въздушен патоген може да убие повече от 30 милиона души за по-малко от една година. Това може да бъде провокирано от разновидност, случай или терористична акция. Подобно предсказване може да звучи като сюжет на научнофантастичен  филм, само че сходни неща към този момент са се случвали на Земята. Най-очевидните образци са „ Черната гибел “ – епидемията от чума, която през междинните епохи е лишила живота на милиони хора, освен това във време в което връзките сред жителите на обособените страни са били доста по-ограничени от днешните. Или доста по-скорошният образец, когато през 1918 година по този начин наречената „ испанска инфлуенца “  води до гибелта на 50 до 100 милиона души.

2. Африка ще се изхранва напълно сама

Това ще стане допустимо с помощта на няколко структурни промени през идните години. По-добрите торове и новите устойчиви сортове ще доведат до стабилната връзка: по-добро изхранване – повече годишна продукция. Наред с това развиването на инфраструктурата в „ Черния континент “ ще способства за по-лесната връзка сред производители и консуматори. В същото време развиването и поевтиняването на смарт телефоните ще помогне за елементарно комуникиране на информация обвързвана с цените на пазарите и прогнозата за времето.

3. Животът на бедните ще бъде изменен от банкирането със смарт телефони

Електронната система за банкиране ще разреши и на по-бедните да имат цифрови банкови сметки. През 2030 година 2 милиарда души, които нямат банкови сметки през днешния ден, ще имат цифрови влогове и ще получават и заплащат пари посредством мобилните си телефони.

4. През 2035 година няма да съществуват небогати страни

Гейтс дава за образец сериозните промени настъпили в света единствено през последните няколко десетки години. Настъпването на глобализацията, доста по-лесните връзки сред хората на Земята, мигновеното разпространение на информацията, развиването на инфраструктурата и други, способства за дълготраен стопански напредък и внезапно понижаване на гладуващите хора на Земята.

5. До 2030 енергийна гражданска война учредена на чистата сила ще промени живота на планетата.

Гейтс предвижда, че вложения в новаторски енергийни технологии ще трансформират света през идващите 15 години.

6. Много днешни специалности ще изчезнат, сменени от автоматизация и изкуствен интелект

Гейтс предвижда, че през идващите двадесетина години доста хора ще бъдат изместени от роботи на работните си места. За да не се усили безработицата, Гейтс предлага въвеждането на роботите да бъде облагано с налози, а освободените от работа хора да бъдат преквалифицирани и да заемат работни места в обществената сфера, в области като грижа за възрастните и за децата.

7. Полиомиелитът ще изчезне изцяло от планетата през 2019 година

Превенцията на това заболяване докара до разпространяването му единствено в три страни през днешния ден. Според Гейтс  положителната информация за взиманите ограничения и прецизното им използване ще освободи света от това заболяване още идните две години.

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР