Бил Гейтс продължава да бъде един от най-големите акционери на

...
Бил Гейтс продължава да бъде един от най-големите акционери на
Коментари Харесай

Бил Гейтс се оттгели от борда на Microsoft

Бил Гейтс продължава да бъде един от най-големите акционери на компанията.

Microsoft разгласи, че Бил Гейтс напуща борда на шефовете в петък. Той също по този начин се отдръпва и от борда на капиталовата компания Berkshire Hathaway на Уорън Бъфет, оповестиха международните организации.

" Взех решение да се отдръпва от двата борда, в който вземам участие - Microsoft and Berkshire Hathaway, с цел да се отстранявам повече време на филантропската си активност, включваща световното здрави и развиване, образованието и по-голямата ми ангажираност в битката с изменението на климата ", споделя Гейтс в изказване в мрежата LinkedIn.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики " Що се отнася до Microsoft, отдръпването от борда по никакъв метод не значи, че се отдалечавам от компанията ", твърди Гейтс. " Microsoft постоянно ще бъде значима част от работата ми в живота и аз ще продължа да бъда зает със Сатя (главният изпълнителен шеф - б.ред.) и управлението, с цел да оказа помощ за образуването на визията и постигането на амбициозните цели на компанията. "

Гейтс основава Microsoft през 1975 година дружно с Пол Алън, който умря през 2008 година Той беше основен изпълнителен шеф на компанията до 2000 година, когато Стив Балмър пое поста. Сегашният основен изпълнителен шеф Сатя Надела го наследи през 2014 година Гейтс беше ръководител на борда на шефовете на Microsoft до 2014 година, когато стартира да отдава по-голяма част от времето си на основаната през 2008 година фондация Бил и Мелинда Гейтс.

Бил Гейтс е един от най-големите акционери в Microsoft - съгласно FactSet той държи 1.36%. Компанията стана обществена през 1986 година и сега е една от най-скъпите обществени сдружения в света с пазарна оценка от 1.21 трлн. $.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР