Бил Гейтс от години предупреждава за глобална заплаха за здравето.

...
Бил Гейтс от години предупреждава за глобална заплаха за здравето.
Коментари Харесай

Бил Гейтс: Светът "не е готов за следващата епидемия". Ето още кой предсказа кризата с коронавируса


Бил Гейтс от години предизвестява за световна опасност за здравето. Ето няколк души, които видимо са предсказали пандемията на ковид.

Историята е потвърдила, че заболяванията по света са неизбежни.

Имаше грипната пандемия от 1918 година, при която починаха минимум 50 милиона души или една трета от популацията на света по това време. През 20 век се следят и огнища на вируса Ебола и Нипа. И през 2000-те години SARS и MERS засегнаха съвсем 30 страни всяка.

Сега COVID-19, заболяването, която може да бъде резултат от пандемията на ковид, се популяризира по целия свят. Въпреки че има по-ниска смъртност от последните четири гореспоменати болести нагоре, той се е популяризирал в доста повече страни и е заразил хиляди повече хора.

Но някои хора са виждали сходна пандемия. Бил Гейтс от години предизвестява за пандеми. Бивши чиновници на Белия дом също преди този момент предизвестиха за идна опасност от пандемия.

Поп културата също видимо е предсказала ковид. Онлайн конспирациите популяризират книги и филми, които са загатнали за международна пандемия.

В диалог за TED за 2015 година Гейтс съобщи, че светът " не е подготвен за идната зараза ".

И в полемика за 2018 година по отношение на епидемиите, хазаин на Медицинското сдружение от Масачузетс и на New England Journal of Medicine, Гейтс съобщи, че пандемията може да се случи в идващото десетилетие.

Той показа симулация от Института за моделиране на заболявания, която откри, че нов грип като този, който умъртви 50 милиона души в пандемията през 1918 година, най-вероятно ще убие 30 милиона души в границите на шест месеца.

Вероятността появяването на сходна болест продължава да нараства в нашия взаимосвързан свят, сподели той, без значение дали се случва по натурален път или е основан като оръжейна болест.

В случай на биологични закани липсва това възприятие за необходимост ", сподели той. " Светът би трябвало да се приготви за пандемията по същия сериозен метод, по който се приготвя за война. "

Експертът по инфекциозни заболявания Майкъл Остерхолм също предизвестява за световна пандемия през последното десетилетие.

Според CNN, Остерхолм написа в списание „ Външни връзки “ през 2005 година, че „ Това е сериозен миг в нашата история. Изтича време за подготовка за идната пандемия. Сега би трябвало да действаме с увереност и цел “.

Той сподели също, че Съединени американски щати не са готови вярно за пандемия в книгата си „ Смъртоносен зложелател: Нашата война против убийствените микроби “.

Вирусологът и грипният специалист Робърт Г. Уебстър предвижда идна грипна пандемия в книга, която той разгласява през декември.

В „ Ловец на грип: Отключване на тайните на вируса “ Уебстър се усъмни дали е допустима друга смъртоносна, разрушителна пандемия. " Отговорът е да: освен е допустимо, а е единствено въпрос на време ", написа той.

Милиони хора биха могли да умрат, преди такава пандемия да бъде следена или променена, добави той.

„ Природата в последна сметка още веднъж ще провокира човечеството с еквивалент на грипния вирус от 1918 година “, написа той. " Трябва да сме готови. "

През последните години американският разследващ екип предизвести за опцията за пандемия.

През 2018 година международната оценка на опасността от разследващата общественост предизвести, че " новият вариант на вирулен бацил, който елементарно се предава сред хората, продължава да бъде съществена опасност ", съгласно Даниел Дейл от CNN.

И оценката на опасността от 2019 година от януари предходната година гласи, че „ Ние оценяваме, че Съединените щати и светът ще останат уязвими към идната грипна пандемия или огромно огнище на заразна болест, което може да докара до огромни проценти на гибел и неработоспособност, съществено въздействат върху международната стопанска система, напрягат интернационалните запаси и усилват апелите към Съединени американски щати за поддръжка. "

Преди повече от десетилетие чиновниците на публичното опазване на здравето в Масачузетс предвидиха, че милиони могат да се разболеят от нова респираторна болест.

В проект за готовност от грипна пандемия от 2006 година тези чиновници в региона на публичното опазване на здравето предвидиха, че към 2 милиона души могат да се разболеят, съгласно локалния магазин 10Boston.

Те предвидиха, че до 1 милион души в щата ще би трябвало да се лекуват амбулаторно и 80 000 ще се нуждаят от болнично лекуване по модели, създадени от американските центрове за надзор и предварителна защита на болесттите.

Тъй като болничната система ще бъде затрупана от пациенти, инфектирани от заболяването, до 20 000 могат да умрат, съгласно техните прогнози.

 

Те вкарват проект за подготвеност, като лечебните заведения договарят съглашения за домакинство на „ уеб сайтове за различна грижа “ в сходни огромни заведения, като междинните учебни заведения.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР