Бих подкрепил нов политически проект, ако той работи за модернизацията

...
Бих подкрепил нов политически проект, ако той работи за модернизацията
Коментари Харесай

Радев за управляващите: Не виждам база за партньорство

Бих подкрепил нов политически план, в случай че той работи за модернизацията на България. Това съобщи президентът Румен Радев във връзка две години от работата на администрацията му.

„Въпросът за предварителните избори към този момент не е дали, а по кое време. Но с цел да имат те смисъл, би трябвало да имаме реформирани предизборни правила, които да ни подсигуряват, че сами си избираме управниците – машинно гласоподаване, видеонаблюдение при преброяване на бюлетините, унищожаване на втория протокол, актуализация на изборните описи “, съобщи Радев и добави, че би подкрепил нов политически модел, в случай че той отстоява тези полезности.

По отношение на пълномощията на президента Радев уточни, че с годините те непрестанно се лишават. „И във връзка с образуването на значими органи, и във връзка с службите. Дали ще се потърси нарастване на пълномощията на президента зависи от развиването на политическите процеси в страната и решимостта на обществото да се пребори с имитацията на ръководство. Но в случай че и идващият парламент излъчи компромисна и блокирана в зародиш коалиция, или пък образува безпринципна огромна коалиция, това ще бъде последното разпределяне на картите в актуалната политическа система:, сподели Румен Радев.

На въпрос дали и защо би инициирал референдум той отговори: „Референдумът е мощно оръжие на директната народна власт и би трябвало да боравим деликатно с него. Той би трябвало да бъде проведен тъй че да бъде сполучлив, а настоящето законодателство не разрешава това“.

„Не виждам база за партньорство (с ръководещите – бел.ред.) при настоящия курс за ръководство. Правителството нарушава салдото на управляващите. Това проличава и при отношението му към Народното събрание, и във външната политика и от политиката по образуването на бюджета“, разяснява още Румен Радев.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР