Бих подал оставка, ако ми я поиска президентът. До момента

...
Бих подал оставка, ако ми я поиска президентът. До момента
Коментари Харесай

Демерджиев: Искат ми оставка тези, които носят отговорност за проблемите по границата

Бих подал оставка, в случай че ми я изиска президентът. До момента няма такова искане. Но хората, които ми желаят оставката, в действителност са отговорни за проблемите, с които се боря от първия си ден на този пост.

Така министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев разяснява настояванията да бъде заменен, които пристигнаха още през вчерашния ден от ГЕРБ във връзка убийството на граничния служител на реда Петър Бъчваров край Елхово.
Не мога да се съглася с рецензиите, които се насочат към управлението на Министерство на вътрешните работи. Аз заварих Гранична полиция в извънредно тежко състояние. Никога в последните години министърът на Министерство на вътрешните работи не е стоял толкоз покрай чиновниците си. Не може проблеми, създавани през последните 10 години, да се приписват на актуалното управление.
Иван Демерджиев, министър на вътрешните работи

Той изреди и част от проблемите - понижаване на щатовете в Гранична полиция, построяването на едно „ нефункционално и бутафорно оборудване “ по границата, „ систематичното пренебрегване и подценяване на всичко тук “.

Демерджиев направи коментара си след поклонението на починалия Петър Бъчваров в Елхово. Стана ясно, че служителят на реда е бил погубен с ловна пушка. Арестуваните за стрелбата са турски жители, само че е следствена загадка какви са били претекстовете им да открият съдбовния огън. „ Не става въпрос за наркотрафик “, добави вътрешният министър.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР