Big Sexy Noise, известни като нечестивото трио“, ще закрият на

...
Big Sexy Noise, известни като нечестивото трио“, ще закрият на
Коментари Харесай

Нечестивото трио Big Sexy Noise закрива летния сезон на Аларма Пънк Джаз в Първо студио на БНР

Big Sexy Noise, известни като „ нечестивото трио “, ще закрият на 27 август, понеделник, в Първо студио на БНР летния сезон на радиофестивала „ Аларма Пънк Джаз “. На сцената в 21.30 ч. ще излязат легендите Лидия Лънч (вокали), Джеймс Джонстън (китари) и Йън Уайт (барабани). Събитието е част от отбелязването на 10-годишнината на предаването за различна просвета „ Аларма “ и фестивала „ Аларма Пънк Джаз “ на Българското национално радио.

Лидия Лънч е паметна фигура освен в музиката и освен на нюйоркската ноу уейв сцена. Музиката ѝ е част от едно доста по-комплексно изкуство, включващо лирика, философия, обществен протест, пърформанс. Творческият ѝ път е съществено преплетен с този на цели две генерации обичани актьори – от Алан Вега и Мартин Рев и The Birthday Party на Ник Кейв и Роуланд С. Хауърд, през Sonic Youth, Майкъл Джира и Хенри Ролинс и до взаимните ѝ записи с европейски авангардни музиканти като австрийската цигуларка Миа Забелка. Ъндърграунд джазът от дебютния ѝ Queen Of Siam плавно прелива в декадентен пост-пънк, изключително в дуетите ѝ мистериозната персона в албума Honeymoon In Red няколко години по-късно, чието име от време на време е Her Dead Twin, а от време на време просто A Drunk Cowboy Junkie. Кабаретният ѝ ноу уейв в записите ѝ с Anubian Lights естествено прераства в истеричен Retrovirus или в лирика, която не се чете, а на първо място се слуша, тъй като гласът хипнотизира – без значение дали е глас на детско момиченце от края на 70-те или на злата самодива Билкознайка от втората декада на новото хилядолетие… Но както се споделя в песента, " Trust The Witch ".

 Лидия Лънч, снимана от Jasmin Сред актуалните настоящи обединения на Лидия Лънч Big Sexy Noise (създадена през 2009 г.) е вероятно най-рокендролската и отвяваща със театрална експресия и ураган, който носи и силата на Джери Лий Луис или Литъл Ричард, и жлъчния жлъч на Пати Смит или Том Уейтс, поднесен от време на време тънко, а от време на време повече от сквернословно. Двамата сътрудници на Лиди Лънч в нечестивото трио Джеймс Джонстън и Йън Уайт са добре познати от лондонската пост-пънк грпуа Gallon Drunk. За групата в Daily Mirror възкликват „ Какъв прелестен метод да изгориш “, а Клайв Бел от The Wire нарича музиката на Big Sexy Noise „ нетърпелива “ и „ не-безсмислена “. Останалите избрания на международната преса са от „ хубав разврат “ до „ жесток блус “, а съгласно Томас Х. Грийн Big Sexy Noise са група за  “онези от вас, които считат, че с Grinderman Ник Кейв не е стигнал задоволително надалеч ”.

Вратите на Първо студио на 27 август отварят в 21:00 ч., а концертът ще стартира тъкмо в 21:30 ч. с откриваща супергрупа, която ще бъде оповестена до края на седмицата.

Билети за концерта онлайн в системата на EpayGo и на касите на EasyPay в цялата страна на цена от 27 лева, а на входа преди концерта – по 30 лева.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР