Биеналето за архитектура във Венеция е към своя край. Екипът

...
Биеналето за архитектура във Венеция е към своя край. Екипът
Коментари Харесай

Над 20 000 посетители са впечатлени от българския павилион във Венеция

Биеналето за архитектура във Венеция е към своя край. Екипът на българския павилион продължава работата по него с огромно изследване на изоставените учебни заведения в България. Изпращаме настояща информация за активността и посещаемостта на павилиона във Венеция.

Над 20 000 гости са впечатлени от българския павилион във Венеция

Над 20 000 гости е посрещнал българският павилион на Венецианското биенале за архитектура 2023 от началото на интернационалното ревю.

Проектът „ Образованието е напредване от мрак към светлина " провокира мощен интерес и отзив измежду публиката.

Архитекти, дизайнери, педагози, възпитаници, общественици и други - всички те са споделили усещанията си от тематиката на павилиона с прочувствени и завладяващи послания и отзиви.

„ Павилионът е вяра и лъч светлина, че имаме бъдеще! " е един от многото позитивни мнения в книгата за усещания. Студенти от Нов български университет споделят, че българският павилион ги е въодушевил да насочат работата си като бъдещи архитекти в тази посока.

Авторите на плана арх. Божидара Вълкова, арх. Борис Тикварски и арх. Мария Гяурова избират облика на изоставените учебни заведения, снимани от белгийския архитектурен фотограф Александър Думарей, тъй като считат, че това е събирателна картина на редица проблеми, за които към момента няма решение и отсъстват от публичния фокус.

Основната цел на архитектурния план е да се покаже по нов метод казусът с обезлюдяването на България. Като продължение на изложбата във Венеция те работят по виртуална карта, която да е публично налична. За задачата създателите взаимно със студенти от УАСГ изготвят изцяло изследване с единна база данни за всички закрити учебни заведения, която да включва разширена информация, даваща по-голяма изясненост за капацитета на изоставените здания. Изследват се местоположението, демография, инфраструктура, положение и опциите за акомодация към нови функционалности.

С вдъхновяващата си идея създателите бяха отличени със специфичната премия за обществен принос и сполучливо показване на Beнeциaнcĸo apxитeĸтypнo биeнaлe 2023 от Камарата на архитектите в България.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР