Биенале Данубиан“ е проект, който се ражда като необходимо, по-сложно

...
Биенале Данубиан“ е проект, който се ражда като необходимо, по-сложно
Коментари Харесай

Художествена галерия – Русе започва новия сезон с откриването на две изложби

Биенале „ Данубиан “ е план, който се ражда като належащо, по-сложно и по-селективно продължение на сходни събития от предходни години, проведени под егидата на TRUICART Events Brand в Румъния и чужбина. В изложбата са включени произведения на 20 професионални модерни художници от Румъния, България, Испания и Гърция.

Независимо от метода, общопризнат от артистите, определени по време на това събитие, то показва още един път, оттатък границите, актуалността и точността на едно модерно образно обръщение, обвързвано с най-новите европейски трендове.

Самостоятелната живописна галерия на Йоана Труйка е озаглавена „ Гущер “. Тя показва част от творчеството на авторката през последните години. Включени са фигуративни изображения на цивилизации и хора, които авторката познава или единствено е зърнала в многочислените и прелестни пътешествия по духовните меридиани. Гущерите заемат особено място в творчеството на художничката заради множеството производни фамилии гущери, разнообразната гама от цветове и форми.

Изложбите ще бъдат отворени за гости от 17 до 31 януари.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР