Библията е изтеглена от китайски сайтове за продажби онлайн, предаде

...
Библията е изтеглена от китайски сайтове за продажби онлайн, предаде
Коментари Харесай

Библията е изтеглена от китайските сайтове за търговия онлайн

Библията е изтеглена от китайски уеб сайтове за продажби онлайн, съобщи " Франс прес ", като се базира на търговски източници. " Библията и книгите без издателски номер бяха изтеглени от продажба през последните дни ", съобщил поискал анонимност притежател на онлайн книжарница, който работи с известната китайска платформа Таобао. Той не посочи кой е издал възбраната или по кое време.

Друг онлайн продавач на книги посочи, че към момента може да предлага Стария завет, само че не и Новия. Пълни издания на Библията, само че на британски, не престават да са в наличност в китайския уебсайт на Амазон и в уеб страницата Dangdang.com. Забраната наподобява не важи за други свещени текстове като Корана или даоистката книга Дао Дъ Цзин.

Всяка продавана в Китай книга би трябвало да има издателски номер. Библията няма подобен и не може да се продава в държавните книжарници, само че нормално е популяризирана непосредствено от църквите. Тя бе налична и в уеб сайтове като Таобао, които свързват продавачи и купувачи.

Според свещеник Цзин Мингри от протестантската черква Цион в Пекин новите ограничавания са част от " общо стягане " на политическата среда в Китай. Властите може би считат, че разпространяването на Библията по неофициални канали не е потребно за държавната идеология, допусна той.Китайските управляващи строго управляват вероизповеданията.

По публични данни в страната има 20 милиона протестанти и 6 милиона католици, само че се счита, че действителният им брой е двойно по-голям, в случай че се вземат поради вярващите, които отхвърлят да посещават следените от страната църкви. Управляващата комунистическа партия наподобява ускорява контрола над религиозните действия макар очертаващото се историческо доближаване с Ватикана.

Преди три години Пекин и Ватикана възобновиха договарянията по деликатния въпрос за назначението на епископи, само че възможното съглашение няма да настъпи скоро, съобщи Светият трон предходната седмица.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР